Van oldschool mobiel naar smartphone

Vroeger belden we ermee, nu is het ons hele leven.

Vroeger belden we ermee, nu is het ons hele leven.

We kunnen bijna niet meer zonder onze telefoon, het lijkt wel de normaalste zaak van de wereld dat we altijd bereikbaar zijn. Snapchatten, pics plaatsen op Instagram of je oma een appje sturen om haar te feliciteren met haar birthday. Zelfs daten kan nu via allemaal verschillende apps.

Een paar jaar geleden was dit allemaal nog niet zo vanzelfsprekend. De smartphone waar wij nu onafscheidelijk mee zijn bestaat nog niet zo lang. De eerste iPhone kwam in 2007 op de markt en Google kwam een jaar later met het besturingssysteem Android. De telefoons worden steeds beter, mooier en kunnen ook steeds meer. Maar ken jij deze oude phones nog?

De Nokia 3310 bijvoorbeeld. Deze oldschool telefoon was onverwoestbaar. Je kon hem wel twintig keer op de stenen keukenvloer laten vallen, but it survived. Ook was ‘ie snel opgeladen en had hij het meest awesome en verslavende spelletje ever: Snake.  

Daarna kwam de klaptelefoon, het liefst in de pink edition ofcourse.  Vaak was de camera die erop zat niet echt goed, maar hé, je kon wel al selfies maken. En als je de persoon aan de andere kant van de lijn zat was, klapte je gewoon je telefoon dicht. Problem solved.

En dan was er natuurlijk ook nog de schuiftelefoon, zoals de Nokia 7370. Deze was verkrijgbaar in allemaal cute printjes en kleurtjes. 

In 2005 kwam de Samsung E530: de ladyphone.  Er zat een 1,0 megapixel camera op, je kon online en er zat zelfs een flitser op zodat je foto’s kon maken in het donker. 

Daarna kwam Apple met de allereerste iPhone en verscheen ook de Blackberry. Je weet wel, de telefoon waarmee je kon pingen (het WhatsAppen van nu). Google besloot ook mee te doen en lanceerde besturingssysteem Android. Dit is nu wereldwijd het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons. 

De allernieuwste smartphone die nu op de markt komt is de Samsung Galaxy S8. Hij is heel snel opgeladen, is water- en stofbestendig en je kunt hem ontgrendelen met je ogen. Hoe awesome is dat? En misschien nog wel het allerbelangrijkste: hij maakt superscherpe selfies met de frontcamera. WE NEED THIS. 

Fotografie: 123 RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen