Verslag

Met deze trucjes kun je jouw verslag langer laten lijken!

Dit is de laatste helft van het schooljaar. Nog even doorzetten en je cijfers omhooghalen om zo goed mogelijk voor de dag te komen! Dat houdt dus ook in dat je dat ene mega saaie verslag af moet maken. Heb je eindelijk alle info erin staan, maar zit je nog steeds niet op je het goede aantal woorden? Team CG! got your back! Met deze trucjes laat je jouw verslag langer lijken, zodat je wel aan de maximale lengte komt ;-).

Geef echt álle info

De beste manier om aan veel woorden te komen is door letterlijk elke stap die je hebt genomen uit te schrijven. Elk detail is weer extra tekst, dus laat niks achterwege! Vaak als je stap voor stap kunt uitleggen wat je hebt gedaan, krijg je extra punten. Daarnaast kun je alle info waarvan je denkt dat het niet echt relevant is, gewoon in je verslag zetten. Je kunt het altijd later nog weghalen!

Quotes doen wonderen

Als je voor je verslag iemand moest interviewen of een deskundige hebt gesproken, schrijf dan wat quotes van het gesprek op! Het is weer extra info en de beoordelaars kunnen zien dat je er moeite in hebt gestoken. Daarnaast zijn het weer extra woorden. It’s a win-win!

Big, bigger, BIGGEST!

Deze tip spreekt voor zich: als jij altijd lettertype 11 gebruikt, kun je ‘m stiekem iets groter maken. Door dan lettertype 13 of 14 te gebruiken, lijkt je tekst ineens langer en kom je misschien wél aan het juiste aantal pagina’s.

Vergroot de afstanden

Hetzelfde geldt voor afstanden. Vergroot de ruimte tussen de zinnen, alinea’s, tussenkopjes en letters ietsje. Je tekst neemt dan meer ruimte in en dan kom je aan meer pagina’s. Easy, toch?

Dit zijn beste do’s en dont’s voor leren!

Ga voor een ander lettertype

Het ene lettertype is groter dan het andere zonder dat je de grootte hoeft aan te passen. Let er wel op dat je tekst leesbaar blijft en check of je niet verplicht een bepaald lettertype moet gebruiken!

Invisible words

Mocht je deze trick nog niet kennen, dan mis je de beste hack ever! Wanneer je net te weinig woorden hebt en je net niet aan het juiste aantal zit, is echt een secret hack die jou kan helpen. Schrijf een paar random woorden onder elkaar en geef die woorden dezelfde kleur als de achtergrond van de tekst. Hierdoor rekent Word de woorden mee, maar je kan ze niet zien! Note: Zorg wel dat de woorden goed geschreven zijn, anders staat er een rood lijntje onder en heb je iets om uit te leggen…

Even helemaal klaar met school? Lees hier zeven dingen om te doen na een zware schoolweek.

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen