Fast food

Vervang je ongezonde cravings voor deze gezonde snacks!

Het liefst loop je in deze quarantainetijd de hele dag heen en weer naar de koelkast om je fave snack te pakken, and we get that. Natuurlijk kun je dit wel eens doen, maar als je je lifestyle een beetje wilt veranderen naar een healthy one, kun je deze ongezonde snacks makkelijk vervangen voor gezonde varianten!

Chocolade

Heb je een enorme craving voor chocolade? Dan heb je een behoefte aan magnesium. En laat dit nou ook in noten, fruit, groente en zaden zitten. Vervang je reep chocolade dus voortaan voor bijvoorbeeld een bakje fruit of nootjes!

Vette snacks

Heb je echt superveel zin in food waar het vet vanaf druipt? Dan heb je calcium nodig. Je kunt calcium ook vinden in kaas, melk en groentes zoals spinazie! Lunch dus met een boterham met kaas en een glas melk in plaats van die vette pizza.

Gelijk je weerstand boosten? Dat doe je zo!

Koolhydraten

Eten met veel koolhydraten erin is the best, maar is niet altijd even goed voor je. Daarom is het goed om die croissant of bord met pasta af en toe even in te wisselen voor een gezonde versie. Ga bijvoorbeeld voor bonen, chia zaden, vlees of vette vis. Wedden dat je er een superlekker gerecht mee kunt maken?

Zoete snacks

Laat die cupcake of brownie even staan en kies voor een gezonder alternatief. Als je zin hebt in zoet eten, heb je namelijk de behoefte aan onder andere koolstof, fosfor, zwavel en tryptofaan. Gelukkig vind je deze stoffen ook in broccoli, vers fruit, kip, rundvlees, zoete aardappel, zuivelproducten, cranberry’s, kool en rozijnen. Genoeg vervangende opties dus! Zet dus voortaan eens een bakje cranberry’s en rozijnen neer als snack in plaats van die zoete cupcake.

Zoute snacks

De stoffen die in zoute chips zitten, kun je ook terugvinden in gezonde snacks als cashewnoten en zaden. Verder zijn geitenmelk en vettige vis ook perfecte opties als je een zoute craving hebt!

LEES OOK:

Bron: Proper Tasty Facebookpagina

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen