Carnaval is weer volop aan de gang en is het weer tijd voor Vastelaovend! En carnavalisten weten maar al te goed wat dat betekent. De rood-geel-groene vlaggen hangen uit, de optochtwagens zijn weer amaze en de verkleedkleren liggen klaar: carnavallen maar! Sta jij ook al weken – nee, maanden – van te voren te popelen om het leukste feest van het jaar te vieren en woon je (sorry not sorry) onder de rivier? Dan herken je deze vijf dingen sowieso!

5x herkenbare dingen als je carnaval viert

 

1. Je leeft dagenlang op straat

Mensen dansen, eten, drinken, liggen, springen en zingen tijdens carnaval op straat. Zelfs de wind en regen houden carnavalisten niet tegen!

2. Alles is mogelijk

Maar dan ook echt álles. De gekste dingen zijn deze week allemaal heel normaal en je kunt niet wachten om alle wilde verhalen te delen met de girlsquad. Volledig geschminkt en verkleed boodschappen doen of helemaal losgaan met je docenten? Daar kijk jij deze week niet van op.

3. Je hoort goede én slechte nummers

Tijdens de Vastelaovend zelf kun je niet anders dan van die heerlijk slechte nummers houden. Snollebollekes, De Aplenzusjes, André van duin en Mosterd na de Maaltijd: alle Carnavalskrakers komen voorbij en je vindt ze allemaal fantastisch.

4. Het is een hele sport

Van s’ morgens vroeg tot s’ avonds laat feesten is nog een hele sport. Weinig slaap, uren in de kou op straat staan en de andere uren in café’s die eerder aanvoelen als sauna’s: je moet het maar kunnen.

5. Eindhoven de gekste!

Of je nu in Amsterdam, Zeeland, Den helder of Almere woont, tijdens carnaval trekt iedereen massaal naar het Zuiden. voor carnaval kom je altijd terug naar je geboortedorp of –stad. En het leukste van allemaal? Je ziet iedereen – moet je ze alleen wel herkennen in hun kostuum – uit je jeugd weer terug.

Vier jij carnaval? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl

LEES OOK:

Beeld: GettyImages