Koningsdag

What to do op Koningsdag?

Aanstaande zaterdag 27 april is het Koningsdag! Maar wat is er -naast het rondlopen in het oranje- allemaal te doen op de verjaardag van de Koning? Wij hebben voor jou een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet om Koningsdag te vieren!

Slam! Koningsdag 2019

Het festivalseizoen is weer begonnen en Koningsdag is hét moment voor het eerste festival van het jaar! Ook als je nog geen 18+ bent kun je van dit festival genieten. Slam! Koningsdag is namelijk vanaf 16 jaar! Slam! Koningsdag vier je op het parkeerterrein van het AFAS Stadion in Alkmaar.

Voor meer info check: www.slam.nl/koningsdag

koningsdag

Vrijmarkt

Kingsday is de ideale dag om koopjes op de kop te tikken! Er zijn heel veel vrijmarkten waar je leuke items voor een prikkie kunt scoren. Veel grote steden organiseren een vrijmarkt, maar waarschijnlijk zal het bij jou in de buurt ook vol staan met rommelmarkt kraampjes!

koningsdag

Wist je dat je van tweedehands kleding scoren een hele sport kunt maken? Wordt een pro in vintage shoppen met deze tips!

Make money!

In plaats van veel geld uit te geven, kun je ook geld verdienen! Verkoop bijvoorbeeld kleding die je niet meer draagt of oud speelgoed op de vrijmarkt of organiseer een spelletje. Zo heb jij ook gelijk weer een zakcentje bijverdiend!

Oranje lunch of high tea

We weten natuurlijk nooit wat het weer doet in dit kikkerlandje, dus mocht het gaan regenen (en jawel, gezien de weersvoorspelling is deze kans erg aanwezig) vier jij met een oranje lunch of high tea alsnog Kingsday! Trommel je vriendinnen op en vraag of iedereen een oranje hapje wilt maken: oranje tompoucen, oranje macarons, bitterballen of jus d’orange. Zo hebben jullie een echt feest maal!

Kingsland

De echte party hardy’s gaan natuurlijk naar Kingsland! Het Kingsland festival kun je vieren in Amsterdam, Den Bosch, Twente, Groningen en Rotterdam!

Bij een festival hoort natuurlijk ook een toffe outfit! Scoor deze Kingsday essentials om fashionable in het oranje te verschijnen!

Kingsday Cruise

Vier het Oranjefeest eens anders dan normaal en ga op een Kingsday Cruise! Tijdens deze cruise vier je Koningsdag op een boot die op het IJ vaart in Amsterdam. Met een lounge area, VIP tafels, twee clubs én twee bars, vier jij deze dag als een echte Queen! Meer informatie over deze cruise vind je op www.kingsday-festival.com

koningsdag

Hopelijk heb je wat inspiratie op gedaan en hoef jij je tijdens Koningsdag niet te vervelen. Have fun!

LEES OOK:

Hoofdbeeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen