Pompoen

Zo hol je een pompoen uit als een pro

We zijn nog maar een week verwijderd van Halloween en je weet wat dat betekent: een pompoenen uithollen! Wij vertellen je hoe je dit kunt doen als een pro om zo de mooiste creaties te maken.

De juiste spullen

Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je de juiste spullen in huis hebt. Hier een lijstje:

  • Pompoen (duh)
  • Scherp mes
  • Grote lepel
  • Watervaste marker

Shop hier de leukste Halloween accessoires

Aan de slag! 

Om te beginnen heb je natuurlijk een pompoen nodig, en het liefst een zo groot mogelijke. Het eerste wat je doet is het bovenste gedeelte van je pompoen eraf halen. Dit kan in elke vorm die je maar wilt, maar probeer het mes een beetje schuin te houden. Kijk ook vooral uit dat je niet uitschiet en jezelf snijdt!

Nu het kapje er vanaf is, kun je beginnen met de pompoen leeghalen. Dit kun je doen met de lepel. Totdat -ie leeg is, moet je blijven schrapen. Het fijnste is als er helemaal geen pitjes en vezels meer inzitten.

On to the fun part! Je kunt nu gaan bedenken wat je van je pompoen wilt maken. Online staan er talloze sjablonen die je over kunt nemen, maar je kunt natuurlijk ook je eigen ontwerp op je pompoen tekenen! Pak je marker en laat je creativiteit gaan. 

Als je klaar bent met je design, kun je de pompoen gaan uitsnijden. Probeer zo strak mogelijk de lijnen te volgen – and again, niet in je vingers snijden – en duw daarna voorzichtig de uitgesneden stukjes uit je pompoen. Het enige wat je daarna nog te doen staat, is een kaarsje aansteken en deze in je pompoen te zetten en de bovenkant er weer op te doen. Ta-dàààà!

Check ook deze Halloweenfilms en series op Netflix!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen