spinnen

Zo krijg jij je kamer helemaal spider-free

Je bent lekker je kamer aan het opruimen en dan opeens spot je een grote, zwarte, dikke spin op je muur. Waaah! Je zit nog net niet tegen het plafond aan van schrik. Veel mensen zijn bang voor spinnen, dus je hoeft je nergens voor te schamen.

Wil je toch liever dat spinnen ver uit je buurt blijven? Met deze tips zal je kamer volledig spider-free zijn!

Voorzorgsmaatregelen

Je kan spinnen wel weghalen, maar als ze dan weer naar binnen kunnen komen, blijf je bezig. Daarom moet je er eerst voor zorgen dat ze ook weg blijven:

  • Schone lei: First things first: om te voorkomen dat er überhaupt spinnen in je kamer komen, is het belangrijk dat je je kamer schoonhoudt. Houd je kamer stof-vrij en vergeet geen enkel hoekje mee te pakken in je grote schoonmaak. Vergeet ook je plafond niet! Hier hangen ze ook graag rond.
  • Close it off: Om ervoor te zorgen dat spinnen wegblijven, moet je ervoor zorgen dat ze ook niet meer naar binnen kunnen. Maak daarom alle kleine gaatjes en scheurtjes dicht. Zorg ook dat je raam aan alle kanten goed sluit en daar ook geen holletjes zitten waar ze doorheen kunnen komen. Zo hebben de spinnen geen toegang tot je kamer en is de kans véél kleiner dat ze bij jou een bezoekje komen brengen!
  • Etherische oliën: Het ruikt niet alleen mega lekker, maar het houdt ook nog eens spinnen weg. Win-win! Ga het liefst voor een pepermunt geur: het ruikt fris, houd je luchtwegen open én makes the spiders leave your room. Geen geld voor etherische oliën en een diffuser? Steek dan een citroenkaars aan. Deze houd niet alleen muggen weg, maar ook spinnen.
  • Noten: Spinnen HATEN noten! Leg wat walnoten op de plekken waar je spinnen naar binnen kunnen komen en ze zullen je niet meer lastigvallen.

Spinnetjes weghalen

Tja, soms heb je toch die ene bijdehante spin die je kamer komt binnenkruipen. Maar wat moet je doen als er niemand in de buurt is die ‘m voor je weg kan halen? Well, ook hier heeft team CG! oplossingen voor:

  • Stofzuiger: Deze truc ken je waarschijnlijk wel. Zo kun je veilig van een afstandje de spin opzuigen. En weg is ‘ie! Don’t worry, een spin kan niet via de slang weer naar buiten kruipen. Hij zit gewoon gevangen in de stofzak.
  • Katten: Blijf jij liever op tien meter afstand van de spin? Well, dan is een kat je beste vriend. Zij vinden het namelijk superleuk om op spinnen te jagen.
  • Spinnenvanger: De allerbeste oplossing! Er is dus (speciaal voor watjes als wij) een superhandig apparaat uitgevonden waarmee je spinnen op een afstandje kunt grijpen en netjes buiten weer kunt loslaten. Geen idee waar we het over hebben? Hier kan je ‘m kopen.

Check ook: met deze tips zit je minder aan je gezicht

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen