Kledingkast

Zo kun je je kledingkast verven

Wil je je kledingkast een nieuw kleurtje geven en ‘m matchen bij de rest van je slaapkamer? We got you!

Je zou gebruik kunnen maken van de verfblikken van Trae Lyx. Ook de onderstaande tips kun je inzetten bij het verven van je kledingkast. 

De kledingkast gronden

Heb je de kledingkast goed schoongemaakt en geschuurd? Het schilderen kan dan beginnen! Eerst moet je grondverf gebruiken, wat je royaal aan moet brengen. Verf eerst de randen met de kwast, waarbij het verstandig is om de losse haren te verwijderen. Je kunt voor de rest van de kast een velvetroller inzetten, wat je eerst over een stuk afplaktape moet halen om de loszittende delen te verwijderen. Werk altijd in verticale richting, waarna je het horizontaal kunt uitrollen. Ook moet je van boven naar beneden werken, wat ervoor zorgt dat je zakkers en stof zoveel mogelijk zult verwijderen. 

De kledingkast schilderen

Als de grondverflaag niet mooi glad is, doordat er bijvoorbeeld haartjes in zitten, dan is het verstandig om de kledingkast nog eens glad te schuren. Je kunt daarna beginnen met het lakken, waar je dus verf van Trae Lyx voor kunt gebruiken. Roer de lak wel goed door met een roerhoutje. Giet vervolgens een beetje in het verfbakje. Je moet hierbij dezelfde werkwijze gebruiken als bij de grondverf. Een aantal kleuren zullen een tweede laklaag nodig hebben om te zorgen voor een mooie egale kleur. Het zal rond de vijf uur duren voordat je deze nieuwe laag aan kunt brengen.

Na het schilderen

Nadat je de kledingkast een nieuwe kleur hebt gegeven kan het handig zijn om ook nog Trae Lyx Naturel Finish aan te brengen. Dit zal de kast extra beschermen. Ook kun je het hang- en sluitwerk weer op de kledingkast schroeven, al is het verstandig om nog even te wachten voordat je het weer in gebruik gaat nemen. Doe dit pas na een week, zodat de lak echt goed uit kan harden. Vergeet trouwens niet om de tape te verwijderen als de verf nog nat is, anders zul je de laag helaas beschadigen.

Beeld: Unsplash

*Dit is een ingezonden artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen