goals

Zo maak jij je goals van 2020 waar

Misschien heb je – as always – al een heel lijstje klaar met #goals voor het nieuwe jaar. Haak je altijd in januari af of blijkt het IRL lastiger dan in je imagination? Wij vertellen je hoe je je goals voor het nieuwe jaar deze keer wel kunt waarmaken.

Stel haalbare doelen

Om te bereiken wat je wil, zul je onderaan de ladder moeten beginnen. Als we allemaal meteen bereiken wat we voor ogen hebben, zou het super boring zijn en valt er niet zoveel te leren. So first things first: schrijf je doelen voor het nieuwe jaar op en ga na of deze ook écht haalbaar zijn. Één miljoen op de bankrekening hebben, is natuurlijk geen realistisch doel als je een paar euro per uur verdient met je bijbaantje (tenzij je de loterij wint). Begin daarom met baby steps en probeer eerst iedere maand €50 of €100 euro te sparen. Same als je bijvoorbeeld #fitgirl wil worden: ga niet meteen vijf keer per week naar de sportschool als je nu helemaal niet gaat, maar bouw het langzaam op en begin met once or twice a week.

Ask for help

Zie je ergens tegenop of vind je iets moeilijk? Dan mag je best om hulp vragen. Vaak wordt er gedacht dat dit een teken van zwakte is, maar dat is bullsh*t. Het is juist heel sterk (en slim!) als je om hulp durft te vragen. Je kunt nou eenmaal niet alles alleen en er is niets mis met dat toegeven. En besides that: als iemand naar jou toekomt voor hulp, dan help je diegene toch ook? Samen sta je sterker!

Don’t give up!

Als je iets wil bereiken, is opgeven geen optie. Ook al zie je misschien niet meteen resultaat, onthoud: great things take time. En als je denkt: I can’t do this anymore, denk dan terug aan waarom je bent begonnen. heb vertrouwen in jezelf en wees geduldig.

Wil je meer tips over hoe jij je goals van 2020 kunt waarmaken? Je leest het in de nieuwste girlpower issue van CosmoGIRL!.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen