Huisdier

Zo wordt je huisdier niet lonely na de quarantaine

We zijn vanwege quarantaine nu meer dan ooit thuis, en dat betekent veel quality time met je huisdier(en)! Maar als we straks weer terug naar het ‘normale’ leven gaan, zullen we onze huisdieren weer alleen moeten laten. CG! vertelt je hoe je dat doet, zonder dat je furry friend zich eenzaam gaat voelen!

Bouw het langzaam af

Dierengedragspecialist Valerie vertelde aan NU.nl dat een rustige afbouw van de tijd samen met je huisdier het beste werkt. ‘Katten of honden begrijpen het niet als je een schema opeens drastisch omgooit. Als je meerdere ruimtes in huis hebt, kun je op sommige dagen alvast in een andere ruimte dan je huisdier gaan werken’, geeft Shirley als tip. Ook kun je af en toe even naar buiten gaan om bijvoorbeeld een stukje te wandelen, maar doe dit bewust zonder je huisdier. Het is heartbreaking, we know, maar uiteindelijk is het beter om je huisdier zo te laten wennen aan het feit dat je minder thuis zult zijn.

Deze dingen herken je sowieso als je een huisdier hebt.

Tijd

Als je denkt dat honden geen tijdsbesef hebben, heb je het fout. ‘Een hond kan natuurlijk niet klokkijken. Maar hun reukvermogen is sterk ontwikkeld. Daarmee kunnen zij veranderingen in de lucht waarnemen. De lucht circuleert gedurende de dag op een bepaalde manier door een ruimte waardoor geuren in de kamer veranderen. Een hond ruikt de veranderingen in de geur die dit veroorzaakt en weet hierdoor dat zijn baas bijvoorbeeld zo naar huis komt’, vertelt Shirley. Een verschil tussen een uurtje weg of een dag van huis zal een hond dus zeker doorhebben.

Dit zijn de huisdieren van je favo celebs!

Filmen

Naast langzaam afbouwen, werkt filmen ook goed. Koop een betaalbare camera of maak gebruik van een app. Op die manier kun je gedurende de dag je huisdier bekijken. Zo weet je ook gelijk wat er gebeurt als je niet thuis bent en hoe je furry friend hierop reageert.

LEES OOK:

Bron: NU.nl

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen