eerste keer

9X Dingen die je moet weten voor je eerste keer

De eerste keer seks kan voor jou super spannend zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je er een beetje – of heel erg – bang voor bent. Waar je het meest aan denkt is ‘hoe zal het nou zijn als het echt gebeurt?’ en dat is moeilijk om in te beelden. Voor de meesten van ons, is de enige houvast die we hebben aan een eerste keer, dat wat je ziet in films. Maar die blijken het niet altijd waar te hebben.

De eerste keer

Het hebben van seks gaat je niet veranderen. Je bent niet opeens een nieuw persoon. Het kan pijn doen, of juist helemaal niet. En het wordt waarschijnlijk niet zoals het scenario in je hoofd. Maar, dit kan natuurlijk ook wel. Voor iedereen is de eerste keer anders, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je seks hebt. Bijvoorbeeld wat voor anticonceptie je gebruikt en dat seks hebben of geen seks hebben niet beschamend is. Het -allerbelangrijkst- is dat jij achter je keuze staat om het te doen. Jij moet je er goed bij voelen. Bedenk je goed of jij je veilig bij de persoon voelt en je de ervaring met hem/haar wilt delen.

1. Het is oké om erover te praten

Sommige mensen denken dat het heel gênant is om te praten over je virginity. Dat is het dus totaal niet en je mag er altijd over praten. Het is niks om je voor te schamen. Mocht je seks gaan hebben geef dan aan – als je dat fijn vindt – dat het je eerste keer is.

Doe ook de quiz: ben jij klaar voor seks?

2. Penetratie is niet de enige manier

Veel mensen denken dat seks letterlijk de penetratie is (penetratie: het ‘naar binnengaan’) maar het woord seks is een heel breed begrip. Ook voorspel kan een supergroot deel uitmaken van jouw eerste seks ervaring. Het is belangrijk dat deze goed gaat want de meeste vrouwen komen niet tot een orgasme door alleen penetratie.

3. Niet iedereen hoeft te bloeden

Er is een deel meiden dat een beetje tot heel veel bloed verliest bij de eerste keer (als ze seks hebben waarbij penetratie komt kijken), maar lang niet alle meiden. Veel zijn dus ook daarmee bezig in hun hoofd terwijl ze seks hebben en daardoor kunnen zij zich minder ontspannen. Lang niet iedereen bloed bij de eerste keer! Keep that in mind.

4. Wees voorbereid

Het klinkt als het logische praatje maar het is echt important. Heb geen seks als jij of hij geen condoom bij jullie hebben (als je seks hebt met een jongen). Hoeveel desire je ook hebt om je eerste keer eindelijk tegemoet te gaan, laat dit de pretbederver zijn! Je zal veel meer spijt hebben als je opeens ongewild zwanger bent of een SOA hebt, dan de spijt van geen seks hebben. Zorg er ook voor dat je voordat je seks hebt je hoe dan ook aan een vorm van anticonceptie zit!

QUIZ: Weet jij hoe je een condoom moet gebruiken?

5. Het gaat waarschijnlijk niet magisch zijn

In veel films laten ze zien dat mensen seks hebben met iemand op wie ze super verliefd zijn en het een super magisch moment is. In veel gevallen is dat niet helemaal het geval. Je voelt je vertrouwd bij iemand en dan gaat het wel oké of als je geluk hebt goed, maar het magische zoals in films gebeurt niet vaak.

Waarschijnlijk, als je op bed zit na je eerste keer, denk je: ‘dus.. dit was seks?’ En dat is super normaal! Veel meiden maken een voorstelling van hoe seks zal zijn. Dat het bijvoorbeeld super romantisch is of juist heel veel pijn gaat doen, en dan blijkt het allemaal wel mee te vallen. Je kijkt misschien zelfs niet eens anders naar de persoon waarmee je seks hebt gehad.

6. Tip: wees nuchter

Veel mensen krijgen spijt dat ze hun eerste keer hadden terwijl ze dronken waren. Dat is ook normaal, dat je (als je boven de achttien bent) denkt dat een drankje helpt, maar dit is een teken dat je niet 100% klaar voor seks bent aangezien je anders dat drankje niet nodig had.

7. Dat het een tijdje kan duren voordat het fijn voelt

Seks (waarbij penetratie komt kijken) voelt waarschijnlijk niet gelijk amazing de eerste keer, of zelfs misschien tweede keer. Of de vijfde keer. Bij sommige mensen duurt het meerdere keren voordat ze ervan genieten.

8. Maak je geen zorgen om je leeftijd

Misschien wordt jouw eerste keer wel heel speciaal voor je of ben je blij hoe het is gegaan. Dan heb je je voor niks zorgen gemaakt over wanneer het zou gebeuren. Je hebt gewacht tot je de die ene ware tegenkwam en dat is een goed teken.

Wist je dat we ook steeds later aan seks beginnen?

9. Niemand gaat het merken

Nadat je seks hebt gehad kijk je misschien om je heen of mensen het van je gezicht kunnen aflezen. Well, spoiler: they don’t. Daarom is het hartstikke normaal om seks te hebben.

Sommige meiden hebben bewust geen seks en dit is waarom

LEES OOK:

Fotografie: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen