condoom

10X Dit moet je NIET geloven over condooms

We kunnen er niet omheen condooms zijn veilig en effectief. Tenminste, als je ze op de juiste manier gebruikt. Dat is niet zo heel moeilijk als je even de tijd neemt om het goed te oefenen. Voor de zekerheid leggen we het stapje voor stapje voor je uit.

  1. Check de houdbaarheidsdatum.
  2. Als deze goed is scheur je het papiertje aan de ribbeltjes open.
  3. Pak het condoom met duim en wijsvinger bij het tuitje vast.
  4. Sluit je duim en wijsvinger van je andere hand als een soort koken om het tuitje van het condoom en rol het condoom vanaf de eikel helemaal naar beneden over de stijve penis.
  5. Het is belangrijk dat de penis stijf is en dat je het tuitje pas loslaat nadat het condoom eroverheen zit. Zo is er ruimte voor het sperma en dit voorkomt dat het condoom scheurt.

Misschien moet je een paar keer oefenen, maar don’t worry dit hebt je echt zo onder de knie. Als je de tijd neemt om te leren hoe je een condoom goed om moet doen, is er maar 2% kans dat je toch zwanger kunt worden. En nog een hoop meer natuurlijk. Want een condoom beschermt je niet alleen tegen ongewilde kinderen. Het beschermt je ook tegen SOA’s. Anyway, we zouden het hebben over verhalen en mythes die je hoort over condooms die je NIET moet geloven. En we kunnen je eigenlijk al vertellen, wat het ook mag zijn, they are not true! 

 

10 voorbeelden

 

Het condoom hoeft pas om als hij op het punt staat om klaar te komen

No, no, no! Mannen lekker voorvocht en ook hier kun je zwanger van raken + soa’s van krijgen. Voordat zijn penis bij jouw naar binnen gaat moet er dus echt al een condoom omheen.  Sorry not sorry.

 

Sperma kan door het condoom heen

Laten we even realistisch blijven. Sperma kan in combinatie met een eitje een wonderbaarlijk kindje maken, maar het heeft geen superkrachten. Wat hij ook mag beweren, het kan dus niet door het latex heen, tenzij het condoom gescheurd is. Als je bovenstaande stappen doorloopt zal dit niet snel gebeuren. Mocht het toch scheuren, gebruik dan een nieuwe en laat jezelf testen.

 

Twee condooms zijn beter dan één

NEE. De wrijving van meerdere condooms zorgt er juist voor dat het latex sneller scheurt. Dus nogmaals, Nee.

Condooms kun je meerdere keren gebruiken

Again, nee. Een kort maar krachtig antwoord, condooms kun je eenmalig gebruiken.

 

Je kunt condooms niet gebruiken bij Orale seks

Yes you can. Of beter gezegd, we raden het zelfs aan! Ook via orale seks kun je een SOA’s als bijvoorbeeld herpes krijgen. Gebruik daarom ook bij orale seks een condoom. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar met allerlei smaakjes zoals aardbei. 

 

Jongens moeten voor de condooms zorgen

We kunnen begrijpen waar dit idee vandaan komt. Een seksuele versie van hij moet betalen voor de date. Maar voor bepaalde zaken moet je zelf de verantwoordelijkheid nemen. Jij bent verantwoordelijk voor je gezondheid. Jij wil geen SOA en geen kind en je kunt niet verwachten dat hij daar de verantwoordelijkheid voor neemt. So be a bosslady en stop die condooms in je tas, want als hij het niet fixt, ben jij de verstandigste en zorg jij wel dat jullie het safe doen.

 

Hij is allergisch voor condooms dus we kunnen ze niet gebruiken

Daar hebben we een oplossing voor! De meeste condooms worden gemaakt van latex en het kan best dat hij hier allergisch voor is. Of misschien ben je dat zelf wel. Het gebruik van een latex condoom is dan absoluut niet prettig. Maar er bestaan gelukkig ook condooms van andere materialen zoals bijvoorbeeld lamskin of polyurethaan en dat zijn hele goede vervangers. Je kunt ook kiezen voor een vrouwencondoom. Deze wordt gemaakt van nitriel. Je brengt een vrouwencondoom binnen in je vagina. Op de verpakking staat hoe je dit moet doen.

 

Ze zijn oncomfortabel

Sommige mannen zullen proberen om je over te halen om geen condoom te gebruiken omdat ze dan niet genoeg voelen. Maar bedenk even hoe ongemakkelijk de seks pas echt wordt wanneer je continue moet nadenken of je een SOA ervan zal krijgen of dat jullie future parents worden… Nah ah. Put it on mister! Besides, er bestaan tegenwoordig ook flinterdunne condooms en zelfs condooms met speciale ribbeltjes die er juist voor zorgen dat je meer voelt.

 

Het condoom past niet

Luister, er zijn genoeg filmpjes online waarop te zien is dat een condoom over iemands hoofd past. Wij herhalen, over iemands hoofd! Hier is het bewijs. Je gaat ons niet vertellen dat het dan niet om zijn dingelong past. Mocht hij nog echt huge geschapen zijn dan bestaan er trouwens ook XL condooms, so problem solved. 


Ik val op vrouwen dus ik heb geen condoom nodig

Yes you do. Oké, je hoeft je niet druk te maken over een ongewenste zwangerschap. Maar je kunt nog steeds een SOA krijgen. Gebruik daarom een beflapje Een dun laagje latex die ervoor zorgt dat jullie body fluids niet in elkaars lichaam komen. En jullie elkaar veilig oraal kunnen bevredigen.

 

Last but not least, als je je ervoor schaamt om condooms te kopen kun je anoniem doen op www.condoom-anoniem.nl

 

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen