Romantische films Valentijnsdag

15x Romantische films voor Valentijnsdag

Het is bijna dé dag van de liefde wich means love is everywhere, en ook op alle streamingdiensten. Heb je geen Valentijnsdate? no worries, wij hebben een hele lijst met de meest romantische films die perfect passen bij een dag als vandaag. Verzamel je fave snacks en begraaf jezelf onder een berg dekens, want deze romantisch films zijn om van te dromen, hoping that someday this will be your love story.

1. The Kissing Booth

Elle en Lee zijn geboren op dezelfde tijd, in hetzelfde ziekenhuis en zijn vanaf moment één de beste vrienden. Voor hun vriendschap bedenken ze regels waar ze zich beiden aan moeten houden. Eén regel is dat je niet met elkaars broers of zussen mag daten. Wat heel jammer is, want Lee heeft een hele knappe broer. Wist je dat Joey King en Jacob Elordi ook in het echt op elkaar verliefd werden?

Ook deel twee staat inmiddels op Netflix en er komt zelfs een derde deel aan!

2. The Notebook

Romantisch, ontroerend en grappig: de perfect mix voor een filmavond. Allie komt uit een welvarend gezin. Op de kermis ontmoet ze Noah en hij is meteen tot over z’n oren verliefd op haar. In het begin heeft Allie totaal geen interesse in hem, maar uiteindelijk wordt de liefde wederzijds. Allie moet gaan kiezen tussen een man van betere afkomst of de houtzager Noah. Voor wie zal ze uiteindelijk kiezen? Hebben we je nog niet overgehaald? Hottie Ryan Gosling speelt ook in deze film.

3. The Last Summer

Deze romcom vindt plaats in Chicago en gaat over de vier vrienden, Griffin, Alec, Phoebe en Erin, die na de zomervakantie allemaal hun eigen weg zullen gaan op de universiteit. De personages zullen in de film flink worstelen met hun identiteit, de liefde en hun dromen, voordat ze aan dit nieuwe hoofdstuk van hun leven beginnen.

4. The Perfect Date

Noah Centineo heeft na TATB (waarvan deel 3 12 februari op Netflix verschijnt!) niet stil gezeten, want er kwamen hierna kwamen er nog veel meer leuke Netflix-films met hem erin! Brooks maakt een dating app om geld in te zamelen zodat hij naar de universiteit kan. Via de app krijg je hem als date en voor één avond en past hij zich helemaal aan aan jouw wensen voor de perfecte boyfriend. In het begin is het allemaal leuk, maar uiteindelijk vindt hij het toch wel moeilijk om iedere avond een andere date te hebben en zich voor te doen als iemand die hij eigenlijk niet is. Hij komt er langzaam achter wie hij zelf echt is en wordt hij uiteindelijk écht verliefd…

5. Sierra Burgess Is A Loser

Sierra (Shannon Purser) is een slimme high school teenager, die eigenlijk een beetje tot de outcasts behoort. Maar dan wordt haar identiteit per ongeluk verwisseld met die van de populaire Veronica (Kristine Froseth). Aan Sierra de opdracht om een team met Veronica te vormen, zodat ze eindelijk haar crush (Noah Centineo) voor zich kan winnen.

De perfecte combi tussen I Feel Pretty en Catfish, als je ‘t ons vraagt. O, en Sierra kennen we stiekem al als Barb uit Stranger Things. Alleen maar wins dus!

6. Set It Up

Set It Up gaat over twee assistants in New York, Harper (Zoey Deutch) en Charlie (Glen Powell). Zij zijn het wel gewend om hun super veeleisende baas Kristen (Lucy Liu) te moeten pleasen. Maar dan krijgen ze een wel heel moeilijke opdracht… Ze moeten Kristen aan hun andere baas koppelen! Wordt dit een recipe for luv, of een recipe for disaster?

7. Everything, everything

Stel je eens voor: Je kan alleen maar binnen leven. Geen frisse lucht, geen warme zon op je gezicht, je kan buiten niks aanraken en nooit in contact komen met anderen mensen. Dat is het leven van de 18-jarige Maddy, door een ziekte kan zij haar huis niet verlaten. Tot ze verliefd wordt op de boy next door, genaamd Olly. Omdat Maddy zo desperate is om te ervaren hoe het is om buiten te zijn riskeren de twee alles op alles en gaan ze er samen op uit.

8. Me Before You

Me Before You, gaat over de 26-jarige Louisa, die door familieomstandigheden een baan als verzorgster van de zwaar gehandicapte Will aanneemt. Lou en Will zijn echte tegenpolen en hun karakters botsen dan ook bigtime. Door een motorongeluk zit Will in een rolstoel en is zijn levenslust verdwenen. Lou zit juist vol levenslust, maar wordt door een jeugdtrauma beperkt. Als Lou ontdekt wat Will van plan is, zet ze alles op alles om zijn gedachten te veranderen. Alleen… hoe overtuigt ze hem ervan dat er nog zoveel avonturen te beleven zijn, als ze zelf de wereld niet durft te ontdekken?

9. To All The Boys I’ve Loved Before: PS. I Still Love You

In de trailer van To All The Boys I’ve Loved Before: PS I Still Love You zien we weer superleuke dingen voorbij komen. Lana zit in een happy relatie, totdat ze opeens een liefdesbrief terugkrijgt van een old crush. En dit zorgt uiteraard voor wat drama…

Het laatste deel van de TATB-reeks verschijnt aankomende vrijdag op Netflix! 

10. Falling Inn Love

Deze film gaat over Gabriella Diaz, een echte workaholic. Ze had haar leven helemaal op orde; een top baan als architect, een mooi huis en een geweldige vriend. Maar dan verliest ze in één dag haar vriend én haar baan. Na een aantal depressieve dagen doet ze mee aan een Win een Inn wedstrijd. Nadat ze te horen kreeg dat ze een B&B had gewonnen, gaat ze enthousiast naar Nieuw-Zeeland. Ze gaat het avontuur aan en ontmoet de leukste mensen, maar toch willen een paar haar dwars zitten..

11. After & After We Collided

Tessa (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol big ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Wanneer ze de mysterieuze, en uberknappe, Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin? After is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Anna Todd. 

After We Collided kijk je nu op Pathé Thuis!

Wees er snel bij, want 17 februari verdwijnt After van Netflix

12. Chemical Hearts

Chemical Hearts gaat over Henry (Austin Abrams). Hij is nog nooit écht verliefd geweest totdat Grace (Lili Reinhart) in zijn leven komt. De twee worden samen aan het werk gezet als editor in chief. Al snel merkt Henry dat Grace anders is dan andere meiden: ze draagt jongensachtige kleding en loopt met een kruk. Het is duidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. Henry wordt head over heels verliefd op haar ondanks de kans op een gebroken hart. De trailer van de film begint met de zin: ‘You are never more alive than when you are a teenager’, dus als Henry nu niet voor de liefde van zijn leven gaat, wanneer dan wel…? Yep, don’t forget to grab some tissues.

13. All The Bright Places

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek die in 2015 uitkwam, schreven door Jennifer Niven. In de film wordt Theodore verliefd op de mysterieuze Violet. De laatste tijd zit Violet nogal in een donker dal, maar dan ontmoet ze Theodore. Na elkaar beter te leren kennen worden ze verliefd en veranderen hun levens compleet. Toch is niets wat het lijkt. Wat Violet namelijk niet weet, is dat Theodore soms een heel ander persoon is en zichzelf af en toe verliest wanneer hij last heeft van dark moments. Iedereen waarschuwt Violet dat hij gevaarlijk is, maar zij gelooft het niet. In dit spannende yet romantische verhaal wordt het duidelijk of hun liefde sterk genoeg is. Ze hebben ups en downs, maar liefde overwint alles, toch?

14. Can You Keep a Secret

De film is gebaseerd op de bestseller van Sophie Kinsella en gaat over Emma, die nogal wat geheimen met zich meedraagt. Wanneer Emma een rotdag heeft en de stewardess haar hierom eersteklas laat vliegen, gaat het helemaal mis. Ze heeft ontzettend last van vliegangst en hierdoor vertelt ze al haar geheimen aan een charmante vreemde. Emma dénkt tenminste dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt blijkt de aantrekkelijke onbekende man haar nieuwe baas te zijn, die van haar meest gênante geheimen afweet…

15. Isn’t It Romantic?

Isn’t It Romantic gaat over de New Yorkse architecte Natalie (Rebel Wilson). Ze werkt haar butt off om meer erkenning te krijgen op werk, maar de enige opdracht die ze krijgt is koffie en bagels halen. Wolkenkrabbers designen, ho maar. En alsof dat nog niet sh*tty genoeg is, loopt Natalie, ‘s werelds grootste liefdespessimist, ook nog eens een tasjesdief tegen het lijf die haar – of eigenlijk doet ze het zelf – bewusteloos maakt. Als Natalie wakker wordt, blijkt dat haar grootste nachtmerrie reality is geworden. Haar leven is in één klap veranderd in een suikerzoete romcom enne… Zij is de leading lady. Klinkt hartstikke freaking amazing, maar it gets even better. Mega knappie Liam Hemsworth kroop namelijk in de rol van Blake, Natalie’s sexy klant; Adam Devine speelt haar beste vriend, Josh; en Priyanka Chopra is te zien als super gorgeous yogadocente Isabella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen