crush

11x Dit doen we allemaal als we een crush op iemand hebben

‘Als ik een crush op iemand heb, gedraag ik me altijd volkomen normaal’, said no one ever. Seriously, het lijkt wel of het hebben van een love interest het onmogelijk maakt je níet als een weirdo te gedragen. Deze 11 dingen doen we namelijk allemaal!

1. Cyberstalken

Op elk mogelijk socialmediakanaal. En dan tijdens zo’n stalksessie op Insta per ongeluk een foto van je crush van 87 weken geleden liken. We’ve all been there.

 2Zijn/haar familie kennen (inclusief huisdieren)

Door al dat gecyberstalk, natuurlijk. Want je hebt ze nog nooit IRL gezien. Hoewel je je crush misschien eens per week spreekt (‘Hé, hoe is het? – Goed, met jou? – Ook goed.’), weet je dat zijn/haar tante Francine heet en zijn/haar opa Kees. De ouders gescheiden zijn en hij/zij woont bij zijn/haar vader. Zijn/haar moeder heeft inmiddels een nieuwe vriend, Alex. En… nou ja.

3. Jullie toekomst plannen

In je hoofd heb je jullie hele toekomst al uitgestippeld. Jullie gaan samen de wereld rondreizen en daarna gaan jullie samen in het Disneykasteel wonen. Je trouwjurk heb je al uitgezocht op Pinterest en zelfs de namen van jullie twee honden heb je al bedacht. Om nog maar te zwijgen over de namen van jullie toekomstige mini me’s.

4. Hem/haar opzoeken

Langs het voetbalveld fietsen waar hij/zij speelt en ‘toevallig’ koffie gaan drinken bij dat leuke zaakje waar je crush werkt. (Wat je eigenlijk maar een stomme plek vond, maar nu je weet dat hij/zij er werkt, is het dé hotspot in de buurt.)

What to do als je iemand leuk vindt, maar het gevoel niet wederzijds is?

5. Een codenaam hebben

Want stel je voor dat je love interest net langsloopt als je met je bestie over hem/haar aan het praten bent. ‘Ik zag groenoog net in de gang en volgens mij knipoogde hij/zij naar me. Denk je dat hij/zij me leuk vindt?’, valt natuurlijk een stuk minder op.

6. Naar je telefoon staren

In de hoop dat je een appje/snap/DM op Insta krijgt. En dan een hartverzakking krijgen als ‘ie trilt, om er vervolgens achter te komen dat het je moeder is die wil weten hoe je toets ging. Superlief, maar niet het berichtje waar je op wachtte… Je kunt natuurlijk ook zelf de touwtjes in handen nemen! Hier check je 24 openingszinnen om een convo te beginnen met je crush.

7. Bewijs zoeken dat je crush ook into you is

Quizzes doen, jullie namen in een love-calculator invoeren, je horoscoop én die van je crush grondig bestuderen, blaadjes van bloemetjes plukken.. ‘Hij/zij houdt wel van me, hij/zij houdt niet van me…’

Check hier: Welk Sterrenbeeld is jouw perfecte match? of doe de QUIZ: Welk sterrenbeeld heeft jouw soulmate?

8. Elk contact herinneren

Die keer dat hij/zij tegen je aanliep, die keer dat je hem/haar tegenkwam in de stad, jullie korte gesprekjes (woord voor woord, ofc). En je raakt er maar niet over uitgepraat met je vriendinnen, want die momenten zijn éxtra speciaal voor je.

9. Iedereen waarmee je hem/haar ziet op Facebook of Insta opzoeken

Je wil natuurlijk weten of dat meisje waarmee je hem/haar zag een nicht(je) is – die je tijdens je cyberstalksessies nog niet bent tegengekomen – of zijn/haar vriendin…

Is je crush niet into you? Lees hier hoe je het beste over hem/haar heen kunt komen.

10. Imaginary convo’s hebben

Zodat je voorbereid bent als jullie eens iets meer tegen elkaar gaan zeggen dan ‘hé, hoe is het?’ Je weet maar nooit.

12

11. Balen als je een cute #ootd verspilt

Je wil er op je best uitzien voor het geval je je crush tegenkomt, maar als dat niet zo is, vind je het zonde dat je voor niets je beste outfit uit de kast hebt getrokken.

Bron: Seventeen | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen