pop-up pug-café Amsterdam, cosmogril

11x Tips voor als je je down voelt

Iedereen heeft weleens een offday. Het lijkt dan of niets goed kan gaan. Murphy’s law noemen ze dat; ‘anything that can go wrong, will go wrong.’ En dat is oké. Soms heb je dat gewoon. Vooral als het buiten donker is en het hard regent of als het die tijd van de maand is, bah.

Wanneer jij je down voelt is het belangrijk dat je er niet in blijft hangen. Zoek in je gevoel naar dat beetje moed dat je er nog hebt zitten. Gooi daar een handjevol zelfliefde bij. Een snufje acceptatie en een scheutje blijdschap. Roer dit allemaal bij elkaar in je hersenpan en je hebt zelf je positivity potion gemaakt. Een klein beetje doet al wonderen! Ben je er klaar voor? Ga dan één van de volgende dingen doen en voordat je het weet, ben jij weer de oude!

Tip 1. Schrijf je gevoelens op

Soms heb je geen idee waarom je down bent. Door op te schrijven hoe je je voelt, kun je jezelf beter begrijpen en het van je afschrijven.

Tip 2. Ga wandelen

Frisse lucht helpt je om weer helder na te denken. Focus je op je omgeving. Het zal je dan opvallen hoe mooi de bomen eigenlijk zijn. Hoe schattig het hondje van die ene mevrouw is. Hoeveel vogels je eigenlijk wel niet hoort en hoe lekker het ruikt als je langs het park loopt.

Tip 3. Luister naar vrolijke muziek

Als je down bent zet je sneller zielige liedjes op, maar die zorgen er alleen maar voor dat alles nog zwaarder voelt. Kies daarom voor vrolijke muziek. In het begin zal het je een beetje irriteren, maar uiteindelijk beïnvloedt de muziek je gevoel en voel jij je een stuk vrolijker.

Tip 4. Doe een dutje

Als kleine kinderen gaan huilen laten hun ouders ze vaak even slapen. Als je ouder wordt is dat eigenlijk nog precies hetzelfde. Soms moet je gewoon even een slaapje doen en dan word je een stuk vrolijker wakker.

Tip 5. Doe iets creatiefs

Door creatief bezig te zijn, ontspan je je hersenen en blijf je minder lang in je negatieve mood hangen. Probeer bijvoorbeeld iets te tekenen, naaien of fotograferen.

6x Tips om je inner creativity naar buiten te halen

Tip 6. Lees een boek

Een goed boek brengt je even uit de realiteit. Doordat jij helemaal in het verhaal zit, vergeet je jezelf even en kun je weer ontspannen.

Check hier: Boeken om deze lente en zomer te lezen

Tip 7. Zet kaarsjes aan en drink een kopje thee

Maak je omgeving knus en gezellig. Het werkt, echt waar!

Check ook: 6x Feel-good liedjes voor als je down bent

Tip 8. Trek iets leuks aan

Waarschijnlijk vind je op dit moment niets leuk, maar als je een beetje je best doet voor je outfit, zul je daar later op de dag blij mee zijn. Wanneer je namelijk down de deur uit gaat in je oude joggingbroek, ben je sneller geneigd om in je mood te blijven hangen.

Tip 9. Bel een vriend(in)

Zij kunnen je het beste advies geven, maar eigenlijk nog beter, luister naar de ander! Het helpt om even niet over jezelf te hoeven praten of eraan te denken.

Tip 10. Trakteer jezelf

Iedereen wordt een stuk vrolijker van ijs, pizza en chocolade!

Tip 11. Kijk een grappige film

Als iets echt heel grappig is, moet je uiteindelijk wel lachen. Hoe down je ook bent!

Filmtip: De Netflix komedie ‘Thunder Force’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen