breakup

12x De beste films om te kijken na een break-up

Heb je net een break-up achter de rug? Dan is afleiding het beste medicijn. Helaas is het door de quarantaine nu bijna niet mogelijk om leuke dingen met vriendinnen te doen, maar een goeie film is ook fijne afleiding. Na het kijken van deze films zul jij je stukke beter voelen. You got this girl!

1. La La Land

Deze film is vrolijk, maar leert ons ook dat relaties – hoe het ook eindigt – ons helpen groeien. Na het kijken van La La Land, kijk je zeker anders terug op je relatie en op relaties in het algemeen.

2. Bridget Jones Diary

Ahh Bridget Jones: The Pride and Prejudice waarvan je niet – oké, Darcy is misschien een big giveaway- wist dat het Pride and Prejudice was. Bridget heeft in deze films many ups en downs en laat zien dat hoeveel mislukte dates, flirtations of relaties je ook doormaakt, je altijd er weer bovenop komt!

3. Forgetting Sarah Marshall

Als je denkt dat je nooit meer over je ex-lover heen komt, moet je deze film kijken. Onze held in het verhaal krijgt het wel heel zuur. Niet alleen maakt zijn vriendin het uit – terwijl hij naakt is – maar gaat ze verder met een beroemde rockster en bedrijven de liefde in de kamer naast hem, terwijl hij op vakantie is!

Wil je liever naar muziek luisteren in plaats van naar een film te kijken? Hier vind je een playlist met sad break-up songs.

4. Someone Great

Nadat haar vriendje haar dumpt, gaat Jenny op zoek naar een nieuw begin en stort zich in een allerlaatste groot avontuur met haar BFF’s. And let’s be honest, dat is toch de perfecte manier om over je ex te komen? Misschien dubbel healing om het met je eigen BFF’s te kijken (op afstand) en lekker te snacken.

5. Eat, Pray, Love

Liz heeft een scheiding achter de rug en besluit op zoek te gaan naar lekker eten, spiritualiteit en natuurlijk liefde!

6. The Princess Switch

Oké, je zal vast denken; ‘uhm een kerstfilm?’ Maar A: een kerstfilm is de perfecte feelgood movie, B: onze heldin reist af naar een Europees – waar de inwoners op een raadselachtige manier Downton Abbey Engels spreken – land om over haar ex-lover te komen.

Deze lijst met films is perfect om te bekijken als je verveelt!

7. Always Be My Maybe

Het is heel vervelend als je verloofde vlak voor jullie bruiloft op vakantie wilt om andere mensen te zien, maar het is iets minder vervelend als ineens je childhood BFF voor je deur staat…

8. Legally Blonde

Over een break-up komen door jezelf te ontwikkelen? Check. Je ex in his field overtreffen? Dubbel Check. Legally Blonde is een film met een enorm (spoiler alert) satisfying ending.

9. How to be single

Het is waarschijnlijk even wennen om weer single te zijn, maar met deze film gaat je dit zeker lukken! Vier vrijgezelle vrouwen gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: How to be single? En hier komen natuurlijk genoeg grappige en herkenbare momenten bij kijken.

10. Mamma Mia

Mama Mia is dé film over girlpower! Donna is een alleenstaande moeder en woont samen met haar dochter Sophie in Griekenland waar ze een hotel runt. Sophie gaat trouwen met de love of here life, Sky, en wil graag dat haar vader erbij is. Maar wie dit precies is? Dat weten Sophie én Donna niet. Ze nodigt drie mannen uit waar haar moeder over schreef in de tijd dat ze zwanger van haar raakte. Awkward moments coming your way! Maar hey, je kunt wel weer even meezingen met ABBA.

11. The Other Woman

Carly ontdekt dat haar nieuwe vriendje Mark haar bedriegt wanneer ze bij toeval zijn vrouw Kate ontmoet. Kate is ontroostbaar en Carly troost haar. Hun bijzondere band wordt nog sterker wanneer ze ontdekken dat er nóg een andere vrouw in het spel is; Amber. Uit wraak bedenken de drie vrouwen een plan om Mark een lesje te leren.

12. Soof

Af en toe is een Nederlandse feelgood film wel even nodig (check hier nog meer feel-good films!). In de film Soof heeft hoofdpersoon Soof problemen in haar huwelijk. De film laat zien dat je als vrouw eigenlijk helemaal geen man nodig hebt.

LEES OOK:

Beeld: filmposters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen