valentijnsdag

16x Date ideeën voor Valentijnsdag

Volgende week vrijdag is het Valentijnsdag! Heb jij nog géén idee wat je op deze dag wil gaan doen, maar wil je wel je boyfriend, girlfriend of die ene leuke crush op date vragen? CG! to the rescue! Check hieronder een heleboel leuke ideeën om te doen op deze dag van de liefde.

Dierentuin

Artis, Ouwehands dierenpark, de Beekse Bergen, Apenheul… Er zijn genoeg leuke dierentuinen om te bezoeken in Nederland! Ga romantisch samen rondlopen en naar alle verschillende diertjes kijken. Een kaartje hiervoor hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Studeer je bijvoorbeeld aan het ROC, UvA, VU, HvA of IPABO? Dan kost een kaartje je maar €4,50!

Escape Room

Speaking of dierentuinen… Houden jullie twee van dierentuinen, maar zijn jullie samen ook een kei in puzzels oplossen? Dan moeten jullie zeker een bezoekje brengen aan Dierenpark Burger’s Zoo! Deze dierentuin wordt namelijk helemaal omgetoverd tot één grote escape room!

Natuurlijk zijn er ook nog een heleboel andere escape rooms om te doen, zoals deze ‘La Casa De Papel’ versie. Vind je het toch een beetje awkward met z’n tweeën? Escape rooms zijn perfect om te spelen met meerdere mensen! Vraag bijvoorbeeld je BFF en haar crush mee voor een spannende dubbeldate.

Bowlen

Lekker laagdrempelig, maar super leuk: bowlen! Lach elkaar uit om de gekke bowlingschoentjes en maak indruk op de ander door de ene strike na de andere te gooien.

Bioscoop

Ga lekker romantisch samen in het donker zitten en kijk op groot scherm naar een van de leuke films die nu in de bioscoop draaien. Inspiratie nodig? Check hier wat er allemaal in 2020 in de bioscoop komt! 

Movie marathon at home

Geen zin om de deur uit te gaan? Houd dan een movie marathon thuis! Sla lekkere snacks en drinks in, bouw een heerlijk fort met kussens en dekens en kies een thema. Denk aan horror films, romcoms, Harry Potter marathon, grappige films, zielige films, you name it!

Netflix diner

Een andere versie van de filmmarathon: het Netflix diner! Bestel burgers, donuts, Chinees of pizza’s en begin samen aan een nieuwe mini-serie, die je in één avond kunt uitkijken. Lekker de hele avond eten, knuffelen en Netflixen: basically a dream come true.

Check voor inspiratie CG’s serietips of check hier wat er allemaal op Netflix komt in februari.

Disco schaatsen

Wat is er nou romantischer dan samen schaatsen? En even better: DISCO schaatsen! Op 14 februari kunnen jullie van 20:30 tot 22:15 uur met muziek en discolampen je beste schaatsmoves laten zien bij schaatsbaan De Vechtsebanen in Utrecht.

Vrijdagavond kun je discoschaatsen bij De Vechtsebanen, georganiseerd door IJshockey club Dragons Utrecht. Van 20.30 t/m 22.15 uur kun jij schaatsen en swingen op funky muziek, wie wil dat nu niet?

Geplaatst door De Vechtsebanen op Donderdag 12 maart 2015

Disco rolschaatsen

Niet zo van het schaatsen of vind je het simpelweg te koud? Ga dan voor indoor rolschaatsen! Skatefever in Capelle a/d IJssel organiseert speciaal voor Valentijnsdag een Valentine’s Day roller disco, waarbij de perfecte romantische setting wordt gecreëerd voor jou en je date.

Een entreekaartje + rolschaatsen kost €15.

valentijnsdag

Game night

Wil je je date een beetje low-key houden? Organiseer dan een spelletjesavond! Haal je competitieve kant naar boven en speel bijvoorbeeld een potje Monopoly, Exploding Kittens of 30 Seconds. Klik hier voor nog meer leuke games! 

Arcade hal

Toch liever erop uit? Ga spelletjes spelen in een arcadehal! In Amsterdam zit bijvoorbeeld de enorm grote speelhal Gamestate, waar je eindeloos spellen kunt spelen. Daag hem of haar uit voor een potje racen of airhockey: de perfecte manier om subtiel met elkaar te flirten

Uiteten

Met uiteten gaan zit je natuurlijk altijd goed als date op Valentijnsdag. Maar wist je dat veel restaurants ook speciale Valentijns-arrangementen hebben? Zo heb je bijvoorbeeld een speciaal Valentuinsmenu in het tuinhuis van de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, waar je als toetje samen romantisch zelf smores kan maken boven een mini-vuurtje.

Weet je niet waar je wilt eten? Op deze site kun je een tafel reserveren, zonder dat je weet waar! Hier laat je je volledig verrassen.

Thuis koken

Wil je liever je centjes besparen? Kook dan thuis een diner! Dit kun je natuurlijk helemaal zelf doen voor je bae, of ga samen lekker kokkerellen. Eet smakelijk!

Trampoline park

Wil je actief bezig zijn tijdens je date? Bezoek dan een trampoline park! Deze bevinden zich door heel Nederland. Spring tot je erbij neervalt, om vervolgens lekker samen op de bank te kunnen ploffen. Bij Jumpsquare in Amsterdam kun je bijvoorbeeld 120 minuten vrij jumpen voor maar €14 per persoon!

Museum

Ook zijn er genoeg leuke musea om te bezoeken. Maak bijvoorbeeld leuke foto’s in Wondr, confronteer jezelf bij YOU, bekijk kunst in het Rijksmuseum of leer een hoop nieuwe dingen over dieren in Naturalis.

In Zwolle vind je bovendien de mooiste ijsbeelden bij het Nederlands IJsbeeldenfestival. Ook zijn er workshops en kun je gezellig een ijskoud drankje drinken in de ijsbar. Trek je wel je dikke jas aan? Het is er, tja, ijskoud.

Midgetgolf

Is het mooi weer? Speel dan een potje midgetgolf tegen elkaar! Extra leuk als je crush even aan je gaat voordoen hoe je moet golven… Wil je iets anders dan het ‘normale’ midgetgolven of regent het? Ga dan indoor glow-in-the-dark midgetgolven bij Glowgolf in Amsterdam!

Attractiepark

En last, but not least: ga samen op date naar een attractiepark! De Efteling, Walibi, Duinrell, you name it! Houd je je crush wel extra goed vast tijdens een ritje in de achtbaan..? 😉

Wil je nog een extra goede reden om je lover non-stop vast te houden? Ga dan op date naar de Amsterdam dungeon, waar je door een levend spookhuis loopt…

Happy dating!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen