break-up film

20x De beste films om te kijken na een break-up

Heb je net een break-up achter de rug? Dan is afleiding het beste medicijn. Helaas is het door de quarantaine nu bijna niet mogelijk om leuke dingen met vriendinnen te doen, maar een goeie film is altijd een fijne afleiding. Na het kijken van deze break-up films zal jij je stukken beter voelen. You got this girl!

1. La La Land

Deze film is vrolijk, maar leert ons ook dat relaties – hoe het ook eindigt – ons helpen groeien. Na het kijken van La La Land, kijk je zeker anders terug op je relatie en op relaties in het algemeen.

Te zien op: Netflix

2. Bridget Jones’s Diary

Ah Bridget Jones: The Pride and Prejudice waarvan je niet – oké, Darcy is misschien een big giveaway- wist dat het Pride and Prejudice was. Bridget heeft in deze films many ups en downs en laat zien dat hoeveel mislukte dates, flirtations of relaties je ook doormaakt, je altijd er weer bovenop komt!

Te zien op: Netflix

3. Forgetting Sarah Marshall

Als je denkt dat je nooit meer over je ex-lover heen komt, moet je deze film kijken. Onze held in het verhaal krijgt het wel heel zuur. Niet alleen maakt zijn vriendin het uit – terwijl hij naakt is – maar ook gaat ze verder met een beroemde rockster en bedrijven ze de liefde in de kamer naast hem, terwijl hij op vakantie is!

Te zien op: Netflix

Wil je liever naar muziek luisteren in plaats van naar een break-up film te kijken? Hier vind je een playlist met sad break-up songs.

4. Someone Great

Nadat haar vriendje haar dumpt, gaat Jenny op zoek naar een nieuw begin en stort ze zich in een allerlaatste groot avontuur met haar BFF’s. And let’s be honest, dat is toch de perfecte manier om over je ex te komen? Misschien dubbel healing om het met je eigen BFF’s te kijken (op afstand) en lekker te snacken.

Te zien op: Netflix

5. Eat, Pray, Love

Liz heeft een scheiding achter de rug en besluit op zoek te gaan naar lekker eten, spiritualiteit en natuurlijk liefde! Perf break-up film? Check!

Te zien op: Netflix

6. The Princess Switch

Oké, je zal vast denken; ‘uhm een kerstfilm?’ Maar A: een kerstfilm is de perfecte feelgood movie, B: onze heldin reist af naar een Europees – waar de inwoners op een raadselachtige manier Downton Abbey Engels spreken – land om over haar ex-lover te komen.

Te zien op: Netflix

Deze lijst met films is perfect om te bekijken als je verveelt!

7. Always Be My Maybe

Het is heel vervelend als je verloofde vlak voor jullie bruiloft op vakantie wil om andere mensen te zien, maar het is iets minder vervelend als ineens je childhood BFF voor de deur staat…

Te zien op: Netflix

8. Legally Blonde

Over een break-up komen door jezelf te ontwikkelen? Check. Je ex in his field overtreffen? Dubbel Check. Legally Blonde is een film met een enorm (spoiler alert) satisfying ending.

Te zien op: Videoland

9. How to be single

Het is waarschijnlijk even wennen om weer single te zijn, maar met deze film gaat je dit zeker lukken! Vier vrijgezelle vrouwen gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: How to be single? En hier komen natuurlijk genoeg grappige en herkenbare momenten bij kijken.

Te zien op: Amazon Prime (huren voor €2,99)

10. Mamma Mia

Mama Mia is dé film over girlpower! Donna is een alleenstaande moeder en woont samen met haar dochter Sophie in Griekenland waar ze een hotel runt. Sophie gaat trouwen met de love of her life, Sky, en wil graag dat haar vader erbij is. Maar wie dit precies is? Dat weten Sophie én Donna niet. Ze nodigt drie mannen uit waar haar moeder over schreef in de tijd dat ze zwanger van haar raakte. Awkward moments coming your way! Maar hey, je kunt wel weer even meezingen met ABBA.

Doe ook de quiz: QUIZ: Wie ben jij uit Donna and The Dynamos?

Te zien op: Amazon Prime en Videoland

11. The Other Woman

Carly ontdekt dat haar nieuwe vriendje Mark haar bedriegt wanneer ze bij toeval zijn vrouw Kate ontmoet. Kate is ontroostbaar en Carly troost haar. Hun bijzondere band wordt nog sterker wanneer ze ontdekken dat er nóg een andere vrouw in het spel is: Amber. Uit wraak bedenken de drie vrouwen een plan om Mark een lesje te leren.

Te zien op: Disney+

12. Soof

Af en toe is een Nederlandse feelgood film wel even nodig (check hier nog meer feel-good films!). In de film Soof heeft hoofdpersoon Soof problemen in haar huwelijk. De film laat zien dat je als vrouw eigenlijk helemaal geen man nodig hebt.

Te zien op: Netflix en Videoland

13. The Break-Up

Wanneer Brooke (gespeeld door Jennifer Aniston) het gevoel heeft dat ze niks betekent voor haar vriend Gary, gaat het koppel uit elkaar. Geen van beide willen uit het luxe appartement vertrekken, wat voor een bikkelharde strijd vol spelletjes en mind games zorgt…

Te zien op: Netflix

14. Life as We Know It

Holy en Eric merken dat ze elkaar vanaf hun eerste date al niet mogen. Maar wanneer hun beste vrienden in een auto-ongeluk komen te overlijden, moeten ze hun gevoelens opzij zetten als ze de voogd van de baby worden. Deze film laat zien hoe het leven niet altijd gaat hoe je dat had gehoopt, maar dat in the end alles gebeurd voor een reden.

Te zien op: Netflix

15. John Tucker Must Die

De populaire John Tucker heeft meerdere vriendinnetjes at the same time. Wanneer de meiden erachter komen dat hun vriendje vreemd gaat, gebruiken ze de hulp van een nieuwe student om wraak te nemen op hem. De perfecte break-up film if you ask us!

Te zien op: Disney+

16. She’s The Man

Wanneer het girls voetbalteam word geschrapt, besluit Viola om te doen alsof ze haar tweelingbroer Sebastian is. Nu moet ze spelen tegen het team van haar ex-vriendje en bewijzen ze dat ze (als meisje) goed genoeg is . No biggie, right?

Te zien op: Netflix

17. What’s Your Number

Wanneer Ally zich realiseert hoe hoog haar nummer aan exen is, schrikt ze zich dood. Ze besluit al haar exen af te gaan in de hoop dat een van hen toch nog de ware is voor haar.

Te zien op: Amazon Prime

Check ook: 41 break-up captions voor bij je Instagram-foto

18. Brittany Runs A Marathon

In deze hilarische komedie volgen we Brittany. Ze woont in New York City en heeft een hele lage zelfwaarde. Ze besluit haar leven om te gooien en dit komt zeker met ups en downs. Haar doel: trainen voor de New York City Marathon. Deze film laat zeker zien dat je veel meer kunt overwinnen dan je zelf denkt!

Te zien op: Amazon Prime

19. Isn’t It Romantic

Als je ready bent om even goed hardop te lachen, is dit dé film die jij moet kijken. Rebel Wilson speelt de hoofdrol in deze romantische komedie, die net even iets anders is dan elke stereotyperende lovestory. Wanneer Natalie hard haar hoofd stoot komt ze terecht in haar ergste nachtmerrie: een romantische komedie, die ook nog eens PG13 is. Kijk hieronder de trailer!

Te zien op: Netflix

20. F*ck De Liefde

We eindigen met nog een heerlijke Nederlandse film! De titel zal jou probably al overhalen deze film op te zetten en anders is het de geweldige cast wel. Nienke Plas, Yolanthe Cabau, Thijs Römer en Bo Maerten spelen allemaal in deze comedy over de ups en down van de liefde. Zeker een aanrader!

Te zien op: Videoland

WIL JIJ NOG MEER TIPS OM OVER EEN BREAK-UP TE KOMEN? LEES DAN HET BREAK-UP BOOK IN CG!’S NIEUWE OWN YOUR POWER ISSUE!

Cover Hr Kopie 450x580 1 1
NEEM NU EEN ABONNEMENT
KOOP EEN LOS EXEMPLAAR

Beeld: filmposters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen