‘Als ik een crush op iemand heb, gedraag ik me altijd volkomen normaal’, said no one ever. Want even serieus, het lijkt wel of het hebben van een love interest het onmogelijk maakt je níet als een weirdo te gedragen. Deze elf dingen doen we namelijk allemaal, admit it.

1. Cyberstalken
Op elk mogelijk socialmediakanaal. En dan tijdens zo’n stalksessie op Insta per ongeluk een foto van 87 weken geleden liken. We’ve all been there.

 2Zijn familie kennen (inclusief huisdieren)
Door al dat gecyberstalk, natuurlijk. Want je hebt ze nooit irl gezien. Hoewel je hem misschien eens per week spreekt (‘Hé, hoe is het? – Goed, met jou? – Ook goed.’), weet je dat zijn tante Francine heet en zijn opa Kees. Zijn ouders zijn gescheiden en hij woont bij zijn vader. Zijn moeder heeft inmiddels een nieuwe vriend, Alex. En… nou ja.

3. Jullie toekomst plannen
In je hoofd heb je jullie hele toekomst al uitgestippeld. Jullie gaan samen de wereld rondreizen en daarna gaan jullie samen in het Disneykasteel wonen. Je trouwjurk heb je al uitgezocht op Pinterest en zelfs de namen van jullie twee honden heb je al bedacht. Om nog maar te zwijgen over de namen van jullie toekomstige mini me’s.

4. Hem opzoeken
Langs het voetbalveld fietsen waar hij speelt en ‘toevallig’ koffie gaan drinken bij dat leuke zaakje waar hij werkt. (Wat je eigenlijk maar een stomme plek vond, maar nu je weet dat hij er werkt, is het dé hotspot in de buurt.)

5. Een codenaam voor hem hebben
Want stel je voor dat hij net langsloopt als je met je bestie over hem aan het praten bent. ‘Ik zag groenoog net in de gang en volgens mij knipoogde hij naar me. Denk je dat hij me leuk vindt?’, valt natuurlijk een stuk minder op.

6. Naar je telefoon staren
In de hoop dat hij je een appje/snap/dm op Insta stuurt. En dan een hartverzakking krijgen als-ie trilt, om er vervolgens achter te komen dat het je moeder is die wil weten hoe je toets ging. Superlief, maar niet het berichtje waar je op wachtte…

7. Bewijs zoeken dat hij ook into you is
Quizjes doen, je horoscoop én de zijne grondig bestuderen, blaadjes van bloemetjes plukken.. ‘Hij houdt wel van me, hij houdt niet van me…’

8. Elk contact met hem herinneren
Die keer dat hij tegen je aanliep, die keer dat je hem tegenkwam in de stad, jullie korte gesprekjes (woord voor woord, ofc). En je raakt er maar niet over uitgepraat met je vriendinnen, want die momenten zijn éxtra speciaal voor je.

9. Iedereen waarmee je hem ziet op Facebook of Insta opzoeken
Je wil wel weten of dat meisje waarmee je hem zag zijn nicht(je) is – die je tijdens je cyberstalksessies nog niet bent tegengekomen – of zijn vriendin…

10. Imaginary convo’s met hem hebben
Zodat je voorbereid bent als hij eens iets meer tegen je zegt dan ‘hé, hoe is het?’ Je weet maar nooit.

11. Balen als je een cute #ootd verspilt
Je wil er op je best uitzien voor het geval je hem tegenkomt, maar als dat niet zo is, vind je het zonde dat je voor niets je beste outfit uit de kast hebt getrokken.

Lees ook: Zo maak je zelf de lekkerste cookie dough

Bron: Seventeen. Fotografie: 123RF