romantisch

27x De meest romantische movies om dit weekend te kijken

Of het nou een rom-com is of een love story die je heel erg lelijk laat huilen: soms is er niks beters dan een romantische movie kijken met je besties. De beste films laten je huilen, lachen, boos zijn en uiteindelijk weer geloven in onvoorwaardelijke liefde (in grofweg die volgorde). Deze must-see romantische movies zullen met je hart spelen op de beste manier ever.

1. Five Feet Apart

Stella (Haley Lu Richardson) is een typisch meisje van 17 jaar. Ze is verslaafd aan haar laptop en dol op haar besties. Maar in tegenstelling tot de meeste tieners, brengt Stella een groot deel van haar tijd door in het ziekenhuis als cystic fibrosis-patiënte. Haar leven zit vol met routines, regels en zelfdiscipline – die allemaal op de proef gesteld worden als ze de gorgeous medepatiënt Will (Cole Sprouse) ontmoet. (Wist je trouwens dat Cole Sprouse geboren is in Italië?!)

The flirting begins, maar vanwege infectiegevaar moeten ze een veilige afstand tussen elkaar bewaren. Hoe voelt liefde zonder elkaar aan te kunnen raken? En hoe houd je je aan de regels, als je niets liever wil dan ze te breken?

2. To All The Boys I’ve Loved Before

De movie is gebaseerd op de gelijknamige roman geschreven door Jenny Han. Het is het eerste boek van een trilogie. Het verhaal gaat over Lara Jean Song die net als elke 16-jarige meid weleens een crush ontwikkelt (en meerdere zelfs). Maar in plaats van hen te vertellen hoe ze zich voelt, schrijft ze liefdesbrieven die ze nooit verstuurd. Op de een of andere manier stuurt iemand (geen spoilers!), de brieven naar Lara Jean’s crushes, awkward!

In middels is er ook al een deel 2 van deze film uit en is dit alles wat we weten over deel 3!

Alletwee de movies al gezien? Check dan hints in To All The Boys movies!

3. A Walk To Remember

Jamie is een super studente en de dochter van een locale minister, terwijl Landon de typische ‘bad boy’ is. Wanneer een streek verkeerd loopt en iemand in het ziekenhuis beland, is Landon geforceerd om maatschappelijk werk te doen als straf. Hiermee ontmoet hij Jamie, die ook maatschappelijk werk doet. Wanneer ze allebei in een toneelstuk van school moeten spelen, vraagt Landon Jamie om hulp en vallen ze uiteindelijk voor elkaar. Jamie verandert Landon’s leven als hij achter haar hartverscheurende geheim komt.

4. The Notebook

Wat voor romantische filmlijst zou dit zijn zonder de meest iconic love story aller tijden? The Notebook laat je zwijmelen en huilen. Door de klassenverschillen in de jaren ’40 worden Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling) uit elkaar gedreven, terwijl ze hopeloos verliefd op elkaar zijn.

Wedden dat je deze dingen nog niet over The Notebook wist?

5. 10 Things I Hate About You

De mooie en populaire Bianca zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om te daten, voordat haar onpopulaire oudere zus Kat dit heeft gedaan. Als een jongen van school dolgraag met Bianca afspreken, probeert hij daarom de rebelse Patrick aan Kat te koppelen.

Lees ook: 11x De beste tienerfilms om met je BFF’s te kijken op Netflix

6. Love, Simon

Nick Robinson en Katherine Langford samen in één movie: we love it already. Het verhaal? Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Totdat een persoonlijke e-mail in de verkeerde handen terecht komt en hij gechanteerd wordt.

7. Isn’t It Romantic?

Ben jij fan van rom-coms? Dan is dit echt dé perfecte movie voor jou! Isnt’ It Romantic gaat over Nathalie die alle hoop in de liefde is verloren. Op een dag wordt ze wakker in haar eigen rom-com story, waardoor ze weer hoop krijgt in het vinden van de liefde.

8. Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu). Als haar vriend Nick Young (Henry Golding) haar meevraagt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore, is ze enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië. Maar, ze is ook nerveus om Nick’s familie te ontmoeten. Best wel een beetje logisch ook, want Nick is een paar belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden… Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Het gevolg: een geheel onvoorbereide Rachel, die in de meest bijzondere situaties belandt. Uh-oh….

9. Notting Hill

Notting Hill is een 1999 romantic comedy film. De film gaat over een romance tussen een cute Britse boekenverkoper (Hugh Grand) en een famous Amerikaanse actrice (Julia Roberts). Ze loopt zijn boekenwinkel in en hij is op slag smoorverliefd op haar. Alle ups en downs in een relatie zijn niet makkelijk, en al helemaal als je verliefd bent op een celeb. Veel liefde, drama en spanning. Will this love ever be?

10. The Sun Is Also A Star

Student/romanticus Daniel Bae en de in Jamaica geboren pragmaticus Natasha Kingsley ontmoeten elkaar op een magische dag in New York. Vonken vliegen er onmiddellijk vanaf tussen deze twee vreemdelingen, die elkaar misschien nooit hadden ontmoet als het lot niet had geholpen. Maar is het lot voldoende om de prille liefde over te laten gaan in ware liefde? Met slechts enkele uren op de klok in wat haar laatste dag in de VS lijkt te zijn, vecht Natasha net zo hard tegen de uitzetting van haar familie als ze vecht tegen haar ontluikende gevoelens voor Daniel. Die vervolgens weer net zo hard werkt om haar te overtuigen dat ze voor elkaar bestemd zijn. Heb je al butterflies? Ja? Good.

11. Love, Rosie

Love, Rosie gaat over twee beste vrienden Rosie (Lily Collins) en Alex (Sam Claflin). Ze hebben er eigenlijk nooit over gedacht om met elkaar te daten, totdat Alex Rosie zoent op haar 18e verjaardag en beseft dat hij verliefd is. Maar als hij denkt dat Rosie alleen vrienden wilt blijven, houdt hij zijn gevoelens voor zichzelf. Zullen ze beseffen dat ze meant to be zijn?

12. The Spectacular Now

Middelbare scholier Sutter (Miles Teller) heeft alles voor elkaar. Hij is populair, heeft een mooie auto en weet precies wat hij wil. Maar dan gaat hij op date met de introverte Aimee (Shailene Woodley). Als hun relatie zich verder ontwikkelt, beginnen de grenzen tussen goed en kwaad, vriendschap en liefde en helpen en beschadigen, al snel te vervagen.

13. Everything, Everything

Door een immuunziekte mag de 18-jarige Maddie nooit haar huis verlaten. Ze mag geen enkele interactie met de buitenwereld hebben, omdat dit dodelijk kan zijn. Wanneer er een nieuwe familie naast hun komt wonen, krijgt ze een crush op Olly. Ook al maakt Maddie’s familie en haar ziekte het moeilijk om een relatie te krijgen, doen ze er toch alles aan om samen te zijn.

14. Titanic

Een échte classic! Vanaf het moment dat Jack en Rose elkaar zien hebben ze insane chemie en is het onmogelijk om dit te negeren. Het prachtig liefdesverhaal, waarbij alleen al de soundtrack My Heart Will Go On je laat huilen.

15. How To Lose A Guy In 10 Days

Ben en Andie hebben twee verschillende missies als ze elkaar ontmoeten. Ben is een totale ladiesman die wed dat hij een vrouw verliefd op hem kan laten worden in 10 dagen. Dit terwijl Andie een artikel schrijft over hoe je een jongen je laat dumpen in 10 dagen. Dat kan alleen maar fout gaan, toch?

16. Dirty Dancing

Baby spendeert de zomer met haar familie in Catskills en wordt dan verliefd op haar dansinstructeur. Ze wordt zijn danspartner en ze worden verliefd. Het hoogtepunt van deze film is toch echt de famous lift.

17. Love Actually

Tja, wie kent Love Actually niet? It’s a classic! Heb je ‘m nog niet gezien? Shame on you, en maak even heel snel gebruik van je Netflix account. Het is dé feel-good film met een hele hoop liefde!

18. The Fault In Our Stars

Deze movie is op een boek gebaseerd. Hazel is ziek en draagt een zuurstoftank bij zich, Gus is ook ziek en heeft een beenprothese. Ze worden smoorverliefd en maken samen grappen over hun situatie, maar ze weten beiden dat ze niet oud gaan worden. Doordat jij dat vanaf minuut één ook al weet, kijk je 126 minuten lang met tranen in je ogen en kippenvel op je armen naar dit liefdesverhaal.

Eén ding is zeker: deze film past zeker in ons lijstje van zielige films als je zin hebt om een potje te janken.

19. Twilight

Wanneer Edward als nieuwe leerling komt op Bella Swan’s kleine school in the middle of nowhere, valt hij zeker op. Het duurt dan ook niet lang voordat ze een big crush op hem krijgt. Ze worden verliefd, maar zal het feit dat Edward een onsterfelijke vampier is effect hebben op hun liefde?

20. Me Before You

Get ready to cry your heart out. William Traynor was een levensgenieter totdat hij door een ongeluk verlamd raakte. Wanneer Louisa Clark, IRL Emilia Clarke beter bekend als Khaleesi, in dienst wordt genomen om hem te verzorgen, probeert ze zijn leven weer op te leuken. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek waarvan de bladzijdes ook niet droog zullen blijven.

21. Dear John

Channing Tatum + Amanda Seyfried + tranentrekkend script = kijken!

22. PS: I LOVE YOU

Gerry verzint de meest romantische manieren om na zijn dood in het leven van zijn vrouw te blijven, en nee niet in de vorm van een geest.

Wist je ook al dat er een vervolg komt op PS. I Love You?

23. The Best Of Me

Als highschool sweethearts Dawson (James Marsden) en Amanda (Liana Liberato) elkaar na lange tijd weer tegenkomen, vliegen de vonken er vanaf. Maar oude herinneringen kunnen nog wel eens hun liefde tegenhouden

24. The Lucky One

Oorlogsveteraan Logan (Zac Efron) houdt zich tijdens de oorlog staande via een foto van een onbekende vrouw. Na de oorlog is hij dan ook vastberaden om haar te vinden en yup… dat leidt tot een hele hoop romantiek.

25. Love and Honor

Als Dalton aan het front in Vietnam een brief van zijn bae krijgt waarin ze hem dumpt, gaat hij er alles aan doen om haar terug te winnen.

26. The Space Between Us

The Space Between Us gaat over de jongen Gardner die op Mars is geboren. Zijn enige connectie met de aarde is zijn onlinecrush Tulsa. Hij zoekt haar op, maar dat verloopt niet flawless…

Kijk nou hoe jong en schattig Sex Education‘s Asa Butterfield hier is!

27. About Time

De film is gemaakt door Richard Curtis (schrijver en regisseur van klassiekers als Love Actually en Bridget Jones’ Diary) en gaat over Tim die van zijn vader te horen krijgt dat de mannen in zijn familie een speciale gave hebben. Ze kunnen namelijk terug in de tijd reizen. Als hij verliefd wordt op de onzekere beauty Mary gebruikt hij deze gave om haar ook verliefd op hem te laten worden. Maar natuurlijk gaat alles niet zoals het hoort en blijkt het dat de gave ook nadelen heeft…

LEES OOK:

Bron: Seventeen

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen