Verliefd crush koppel

5 tips voor als je jouw forbidden crush dagelijks moet zien

Oh no… je hebt een forbidden crush: iemand waar je sowieso nooit iets mee zou kunnen beginnen. Of het nu komt omdat een van je vrienden/vriendinnen al eerder een crush op diegene had of omdat je met elkaar samenwerkt, jullie liefde wordt eigenlijk niet geaccepteerd. En toch moet je elkaar dagelijks zien… Hier zijn 5 tips om de verleiding te weerstaan en je crush dagelijks te zien zonder trouble.

1. Probeer jezelf af te leiden

Is je crush de hele tijd in de buurt? Weerhoud je er dan van om de hele tijd naar je crush te kijken. Des te meer je aandacht gaat zoeken, des te groter de kans dat jullie allebei de verleiding niet kunnen weerstaan. Zit je in dezelfde vriendengroep of werken jullie in hetzelfde team? Probeer dan de focus op de anderen in de groep te leggen in plaats van op je crush.

2. Zoek elkaar niet op

Heb je geen reden om constant bij elkaar in de buurt te zijn? Zoek elkaar dan ook niet op als het niet nodig is. Zo voorkom je dat jullie je in situaties bevinden waarin het wel erg lastig wordt om elkaar te weerstaan. Zorg dat jullie elkaar vooral zien in groepsverband en voorkom 1-op-1 momenten met elkaar. Just to be sure…

3. Probeer je op anderen te focussen

Alhoewel je daar misschien helemaal geen behoefte aan hebt, is het toch goed om om je heen te blijven kijken. Wanneer je een nieuwe crush hebt, is het misschien makkelijker om over je huidige crush heen te komen, zeker wanneer je elkaar dagelijks moet zien. Door je aandacht te verleggen, kan je niet alleen jezelf afleiden, maar zend je ook het signaal uit dat je echt niet van plan bent om iets met je gevoelens naar je forbidden crush te doen. Win-win, dus!

4. Hou het luchtig

Hebben jullie geen andere kans dan elkaar zien en spreken? Probeer het dan zo luchtig mogelijk te houden! Voer geen intense gesprekken en maak geen inside jokes, maar hou het oppervlakkig. Zo heeft niet alleen je omgeving niet door dat jij eigenlijk head over heels bent, je geeft je crush ook geen reden om te denken dat je alsnog op zoek bent naar meer, zelfs al zou je niets liever willen.

5. Maak het bespreekbaar

Zie je echt geen manier meer om om je crush heen te komen? Maak het dan bespreekbaar met het pijnpunt, of dat nu een vriend/vriendin is of misschien wel je baas. Je kan altijd kijken hoe diegene reageert en op basis daarvan besluiten waar je verstandig aan doet. Krijg je groen licht? Good for you! Is het een no-go? Dan maakt dat het misschien makkelijker om het af te sluiten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen