love

5X how to make a move

Al superlang een crush op die ene cutie, maar heeft hij/zij geen idee dat jij bestaat? Time to make a move girl! Of je hem nu kent van school, de sportschool of een feestje… Zo spreek je hem of haar aan! Geen dank! 😉

5X how to make a move

 

Op school

Hoewel jullie niet bij elkaar in de klas zitten, zie je hem/haar elke dag. In de gangen, op het plein of bij de kluisjes… zucht.
Brugger of 6 vwo’er, iedereen heeft Nederlands en wiskunde in het vakkenpakket. Vraag hem/haar, als je hem/haar de volgende keer bij de kluisjes tegenkomt, of je van een van deze vakken zijn/haar boek mag lenen. Heb je gelijk een excuus om met hem/haar af te spreken en nummers uit te wisselen, want dat boek moet natuurlijk ook weer terug. En als je hem/haar dan toch spreekt, kun je gelijk vragen welke docent hij heeft, wat hij/zij van hem of haar vindt en wat zijn/haar favo vak is. Natuurlijk is dat nét het vak waar jij wel extra hulp bij kunt gebruiken… Et voilá, a date is made!

In dat leuke koffietentje

Het enige wat je van hem/haar weet, is dat hij/zij vaak rond dezelfde tijd als jij in dat leuke koffietentje is. Lijkt weinig info, maar is enough to work with.
Je weet namelijk dat hij/zij van koffie houdt, anders zou hij hier niet zo vaak komen. Zorg dat je er net iets eerder bent dan hij/zij en bestel twee koffie. Als hij/zij dan binnenkomt, zeg je iets als: ‘Ik had alvast koffie voor een vriendin gehaald, maar ze is later en het zonde om ‘m koud te laten worden. Kan ik jou er blij mee maken?’ Geen paniek als hij/zij je aanbod afslaat. Vraag in dat geval waar je hem/haar wél blij mee kan maken (hallo, inkoppertje!), of gewoon wat hij dan voor koffie drink, zodat je de volgende keer voor hem/haar kunt bestellen. Wedden dat hij/zij dat leuk vindt?! (En deze andere dingen trouwens ook.)

Op een feestje van een vriendin

Jullie zijn op hetzelfde feestje, dus kennen vast allebei de party host. Doe daar je voordeel mee en go for it! 
Uit het feit dat jullie een gezamenlijke vriend(in) hebben, kan hij/zij al opmaken dat je awsome bent. Anders zou jullie mutual friend namelijk vast niet met je omgaan. Het klinkt misschien afgezaagd, maar vraag dus gewoon waar hij/zij hem of haar van kent. Na dat leuke gesprek vol anekdotes van de gekste dingen die jullie met deze vriend(in) hebben meegemaakt, is het helemaal niet gek om zijn/haar telefoonnummer te vragen (om die grappige foto te sturen waar je het over had, bijvoorbeeld).

In de sportschool

Dat jullie regelmatig in de sportschool te vinden zijn, betekent in ieder geval dat jullie allebei van een goede workout houden. En een gedeelde interesse is de allerbeste convo starter.
Vraag hem/haar welke oefeningen hij/zij doet om zulke mooie billen te krijgen (of armen/buik/borst/benen als je dat niet durfst ;-)) en of hij jou die oefeningen wil leren. Daarmee vraag je hem/haar niet alleen om hulp, maar geef je ook gelijk een complimentje. De perfecte combi om hem/haar in te pakken. Toch iets too much? Vraag of hij/zij je kan uitleggen hoe dat ene apparaat werkt waar je altijd mee zit te klungelen. Enne… Om hem te bedanken voor zijn/haar hulp en uitleg, kun je aanbieden te trakteren op een healthy smoothie.

@the club

Lukt het niet om met je dansmoves zijn/haar aandacht te trekken, dan kun je ‘per ongeluk’ je drankje over hem/haar heen morsen, maar er zijn betere manieren, waarbij je jezelf niet al meteen 1-0 achter zet. 
Net als meiden doen jongens een beetje extra moeite als ze uitgaan. En net als jij, vindt hij/zij het leuk als er daar een complimentje over gemaakt wordt. Zeg daarom dat je zijn/haar luchtje zo lekker vindt ruiken en vraag welke het is. Vervolgens kun je hem/haar voor je winnen met humor en een grapje als: ‘ik ben al een paar keer langs je gelopen, zo lekker ruik je’ of, iets gewaagder: ‘Als je dichterbij me komt staan, ruik ik het nog beter.’

Good luck!

LEES OOK: 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen