break-up

6 manieren om jouw heartbroken BFF te helpen

Heeft je BFF net een bad break-up achter de rug en wil je er graag voor haar zijn, maar weet je niet hoe? Een break-up is natuurlijk voor iedereen anders, maar dit zijn in ieder geval een aantal manieren waarop je haar pijn wat kan verlichten.

1. Vraag waar ze behoefte aan heeft

Wanneer een break-up nog heel vers is, heeft iemand misschien hele andere behoefte dan wanneer het al een tijdje heeft kunnen bezinken. In plaats van direct bij je BFF op de stoep te staan, kan je haar misschien beter even vragen waar ze behoefte aan heeft. Wil zij even een paar dagen met rust gelaten worden? Respecteer dat. Wil ze wel heel graag dat je langskomt? Wees er dan voor haar!

2. Verwen haar met iets lekkers/leuks

Er is niets fijner dan comfort food tijdens een break-up. Neem daarom iets lekker voor je BFF mee als je bij haar langsgaat, zoals chocola, chips of ijs. Hoe fijn is het voor haar als je er niet alleen bent om naar haar te luisteren, maar ook nog haar favo snack voor haar hebt meegenomen? Is ze niet zo’n snoeperd? Geef haar dan een klein, persoonlijk cadeautje om haar eraan te herinneren dat ze er niet alleen voor staat.

Lees ook: Deze 6 leugens vertel je jezelf na een break-up

3. Ga iets gezelligs doen samen

Heeft ze er weer behoefte aan om buiten de deur te komen? Plan dan een gezellige vriendinnendate in! Ga bijvoorbeeld lekker samen picknicken of ga skeeleren als jullie meer zin hebben in iets actiefs. Door iets gezelligs te doen kan je haar gedachten misschien wat van haar break-up afleiden en kan ze misschien weer een beetje gaan genieten en alles laten bezinken. Een goed excuus om iets leuks te gaan doen, toch?

4. Wees een luisterend oor

Soms heb je vriendinnen die heel graag willen dat je hen uitlegt wat er is gebeurd, soms heb je vriendinnen die gewoon heel graag hun verhaal kwijt willen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je altijd een luisterend oor bent als je BFF zich zo gekwetst voelt. Alhoewel jij waarschijnlijk ook een mening hebt over de hele break-up is het soms beter die nog even voor je te houden totdat het niet meer zo vers is.

5. En een schouder waar ze op kan huilen

Natuurlijk is de kans ook aanwezig dat ze heel emotioneel is. Laat haar dus vooral lekker uithuilen als ze daar behoefte aan heeft. Zeker vlak na de break-up is tough love meestal niet zo handig, dat kan je altijd nog in een later stadium doen. Geef haar eerst de kans om alle emoties eruit te gooien voordat je haar gaat proberen op te peppen, dat lucht voor haar waarschijnlijk enorm op.

6. Laat haar weten dat je er altijd voor haar bent

Al weet ze het misschien wel, op dit moment heeft zij behoefte aan mensen om zich heen die haar niet in de steek zullen laten. Laat haar daarom weten dat je er altijd voor haar bent en dat ze je altijd mag bellen/appen als er iets aan de hand is. Zo leg je de bal bij haar, maar weet ze dat ze op je kan terugvallen als ze daar behoefte aan heeft. Meer kan je niet doen, toch?

Check ook: 11x Empowering break-up songs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen