6X Awkward dingen die gebeuren tijdens sex en hoe je erbovenop komt

Of het nou de eerste, tweede, vijftiende of vijftigste keer is dat je seks hebt, in the heat of the moment kunnen er unexpected dingen gebeuren waar je later vragen over hebt. Bijvoorbeeld: er is een kans dat je je ongesteldheid de hoek om komt kijken terwijl jullie het doen of misschien produceer je een paar aparte lichaamsgeluiden… Natuurlijk is er niks mis met de dingen die gebeuren met je lichaam tijdens de sex, dus er is geen reden om je ervoor te schamen. Maar… sommige dingen kunnen je echt laten schrikken en dan heb je even een expert’s eye nodig om te weten dat je niet de enige bent bij wie dit gebeurt.

Gonna get real

We gaan het hebben over hoe sex in het ECHT is en hoe dat eraan toegaat (wat een heel stuk anders is dan in films). Dingen als ongesteld worden of het per ongeluk laten van een scheet uit je vajajay, worden gezien als iets beschamends omdat ze out of nowhere komen en omdat het geen dingen zijn die we willen. Deze dingen hebben niks te maken met jullie relatie en zal deze ook niet beïnvloeden. Truth is: het kost tijd om helemaal comfortabel te worden met je lover, vooral als het allemaal net nieuw is. Wanneer deze ~ awkward ~ dingen gebeuren, hebben we de neiging om het nog tien keer erger te maken in ons hoofd, maar TBH: jij bepaalt zelf hoe jij dingen aanpakt. Maak gebruik van de situaties, heb het over de awkwardness, lach erom en ga weer door met waar jullie mee bezig waren. Hierdoor laat je zien dat je niet onzeker bent en dat dat soort dingen gebeuren. Dr. Fleming zei tegen Seventeen dat je nooit begint als een expert, vooral als je dingen nog moet ontdekken. Hier zijn alle sticky things die kunnen gebeuren tijdens jullie love-making en hoe je het te boven komt…

 

1. Je menstruatie-tijd appears

Je zit er helemaal in met je lover, totdat je erachter komt dat je ongesteldheid opeens de hoek om komt kijken. Dit is ZO normaal – We mean: je kunt gewoon niet je tijd van de maand bepalen. Sommige mensen zijn helemaal into de ongesteldheidssex, en sommige niet, dus vogel uit waar jij into bent en wat voor jou werkt. En als je ervoor kiest om sex te hebben tijdens je menstruatie, weet dan dat het best wel messy kan worden en het niet zwangerschaps-proof is!

2.  Vajajay fart  (of elk soort lichaamsgeluid)

Ook al noemen we het scheten, deze komen niet door je spijsvertering zoals ‘normale’ scheten. Deze geluiden produceer je doordat er lucht uit je vagina moet komen, vooral wanneer er penetratie in het spel is. Er is niks dat je kunt doen om vajajay farts te stoppen. The best way to deal? Wees je er bewust van en laugh it off! Als het op deze momenten aankomt, adviseert Dr. Fleming  om van deze situaties iets grappigs te maken. ‘Mensen reageren op jouw energie, dus als je beschaamd reageert, gaat jouw lover zich ook zo voelen’.

 

3. Orgasmes gebeuren niet op de goede tijd of nooit

Het is supernormaal om te snel een orgasme te krijgen, of te laat, of helemaal niet. Je bent absoluut niet alleen op dit gebied. Als je sex hebt met een jongen, dan kan je terechtkomen in de situatie waarbij hij zijn erectie verliest. Als dat gebeurt, moet je het nooit persoonlijk nemen. ‘Er zijn heel veel redenen waarom je lover zijn erectie kan verliezen, je kunt je er rot om voelen of jezelf niet aantrekkelijk voelen, terwijl hij eigenlijk gewoon moe of niet geconcentreerd is.’ zegt Dr. Fleming.
Voor meiden is het moeilijker om klaar te komen met alleen penetratie. Als het aankomt op het geven en het nemen van pleasure is het belangrijk om te bedenken wat je intentie is. ‘Als je intentie is om hem/haar te verwennen en je houdt daaraan vast, dan is dat prima. Je hoeft niet per se klaar te komen, er is een grote druk om allebei een orgasme te krijgen. En als je lover jou het niet geeft, betekent dit niet dat jij hem/haar niet aantrekkelijk vindt of niet opgewonden wordt ervan. Er kunnen een miljoen redenen zijn. Vind wat jullie allebei fijn vinden en waar jullie blij mee zijn.

 

4. Squirting

Terwijl onderzoekers nog niet helemaal hebben uitgevonden wat squirten precies is, – sommigen noemen het urine -, zijn we er in elk geval over uit dat het completely normaal is. Alhoewel Dr. Fleming aanraadt om eerst naar het toilet te gaan voordat je sex hebt of in elk geval een handdoek onder jullie te leggen, is het soms nou eenmaal niet te stoppen. En that’s fine! Als je lover iets lichamelijks vies of raar vindt, dan is dat zijn probleem, niet het jouwe.

 

5. Fake it ’till you make it (Just kidding, don’t!)

Het is niet het beste om iets te ‘faken’ tijdens de sex maar, soms is het gewoon zo dat je vastzit in een situatie waarbij je per ongeluk jezelf voordoet als iets dat je niet bent. Als je je partner niet genoeg feedback geeft, hoe kan hij/zij dan weten wat voor jou het fijnst is? The key hierbij is communicatie. Je moet eerst dingen leren over je lichaam en jezelf ontdekken. Daarna geef je aan wat jij het fijnst vindt, door het soepel te brengen. Zo hoef je ook niet iets te faken.

 

7. Heb het over je seksuele gezondheid

Praten over veilige sex moet nooit iets beschamends zijn. Sommigen voelen zich een beetje opgelaten als ze het hebben over condooms, de pil of SOA’s. Het is nou eenmaal zo dat er niks ongemakkelijks is aan voor jezelf en je seksuele gezondheid te zorgen. We zijn zelf verantwoordelijk hiervoor. Wat het voor situatie ook is, wees nooit bang om je partner te vragen naar een condoom of wanneer ze voor het laatst een SOA-check hebben gehad.

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Unsplash

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen