facts

6x Facts over vreemdgaan

Vreemdgaan, dat is iets wat je niet doet… Tenminste, dat vinden de meeste mensen in onze cultuur. Maar hoe zit vreemdgaan eigenlijk in elkaar en waarom doen we het?

Fact 1: Waarom we vreemdgaan

Dat kan van alles zijn: geen aandacht, weinig waardering, de seks is niet zoals je hoopte, etc. Ze hebben wel allemaal één ding gemeen en dat is gemis. Je mist iets in je relatie. Maar dit is niet de enige reden waarom mensen vreemdgaan. Soms ligt het dieper, zoals bindingsangst of vind je het spannend omdat het niet mag.

Fact 2: het heeft te maken met leeftijd

Hoe oud je bent, maakt ook iets uit. Voor jongeren is het normaal om dingen te ontdekken en zoek je je grenzen op. Dat betekent niet alleen checken hoeveel mocktails je op kunt drinken voordat je kotsmisselijk op de bank ligt, maar ook wat wel en niet kan binnen een relatie.

Fact 3: Second Chance?

61% van de CG! lezeressen zouden hun lover de deur wijzen, maar 39% zou bae nog een kans geven. Heb je helemaal geen lover die je eruit kan schoppen of een nieuwe kans kan geven, but do you want to feel the love?

Luister hier 13x liedjes over vreemdgaan om lekker op te janken

Fact 4: Signs

Er zijn verschillende dingen waaraan je kunt merken dat iemand mogelijk cheat. Zoals ander gedrag laten zien, veel op de telefoon zitten, vaker weggaan en wachtwoorden veranderen. But remember; het hoeft niet altijd te betekenen dat je partner vreemdgaat als hij of zij deze dingen doet.

Fact 5: wat kun je doen?

Did you cheat? Don’t worry, je bent geen harteloos monster. Je deed het waarschijnlijk niet omdat je iemand pijn wilde doen. Vraag jezelf wel af waarom je het hebt gedaan.

Fact 6: het idee

Vreemdgaan is vaak ook maar een idee. Elke situatie is anders, elke relatie is anders en elk persoon is anders. Willen jullie beiden meer vrijheid in de relatie? Dan gaan jullie lekker ontdekken, maar wil je het niet? Dan doe je het niet. Zolang je maar doet what feels right for you!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen