Sperma getty

6X feitjes over sperma

Hoe lang overleeft sperma in een vagina? Hoe smaakt het? Hoe snel spuit het een penis uit? Wie heeft het ontdekt? SO. MANY. QUESTIONS. We answered the most, ehm…. Juicy ones.

Fact 1

De Nederlandse microbioloog Antoni van Leeuwenhoek (misschien heb je zijn naam weleens gehoord), bekeek in 1677 zijn eigen sperma onder een microscoop. Wat bleek? Hij zag ontelbaar veel ‘beestjes zwemmen’. Op dat moment wist nog niemand dat dit de ‘beestjes’ waren waar je zwanger van kon raken.

Fact 2

Schrik niet, sperma komt met zo’n 45 km per uur uit de penis. Dat is ongeveer even snel als een elektrische fiets! Rumor has it dat de verste ejaculaie 6(!) meter was.

Fact 3

Guys maken ruim 70 miljoen zaadcellen per dag aan en het duurt ongeveer drie maanden totdat ze volgroeid en klaar voor ejaculatie zijn.

Fact 4

De smaak van sperma kan een beetje veranderen door wat een guy eet. Zo zorgen ananas, citroen, bosbessen, pepermunt en kiwi’s voor zoet(er) zaad.

Fact 5

Sperma kán tot vijf dagen in je vagina leven, maar de meeste zwemmers houden het er twee dagen uit. Buiten het lichaam overleeft het maar een paar uur.

Fact 6

Het lijkt soms misschien veel meer, maar per zaadlozing komt er ongeveer een theelepeltje sperma uit. Hier zitten dan 60 tot 150 miljoen zaadcellen in. Not that much als je het vergelijkt met een walvis tho, die maar liefst 5 liter(!) zaad loost.

Meer weten over sperma? Je leest het op pagina 83 van het Summer Issue!

Cg0321 Hr 1
SHOP HET ISSUE

Beeld: Getty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen