love story

6x De meest romantische love stories

Er zijn genoeg films bomvol romantische love stories. Zo romantisch dat je bijna zou zeggen dat deze in het echt nooit gebeurd zouden kunnen zijn… of toch wel? Deze verhalen zijn echt gebeurd en kunnen je ook de nodige inspiratie geven om als gebaar voor jouw lover te doen. Warning: je moet er wel iets voor over hebben.

1. Bosje bloemen

Er is toch niets liever dan bejaarde mensen in love? Wij smelten -en huilen- bij dit romantische verhaal. De 68 jarige Sue Johnson uit Texas was 46 jaar getrouwd met haar John en elk jaar kreeg ze een boeket met Valentijn. Op het kaartje bij de bloemetjes stond keer op keer hetzelfde: ‘Elk jaar wordt mijn liefde voor jou groter.’ Tien maanden nadat John was overleden was het weer Valentijnsdag en kreeg Sue weer een boeket. Ze belde de bloemist boos op, omdat ze dacht dat het een gemeen grapje was. Wat bleek? Haar man had vlak voor zijn dood de bloemist vooruit betaald, zodat zijn vrouw de rest van haar leven elk jaar op Valentijn een boeket van hem kreeg. Deze keer stond op het kaartje: ‘Mijn liefde voor jou is voor eeuwig.’ Excuseer ons eventjes, wij zitten in een hoekje te huilen.

2. Stairway to heaven

Xu en Lui woonden samen op een berg, toen Lui in hun tweede jaar huwelijk bang was dat zijn lief niet makkelijk de berg af kon komen. Daarom hakte hij een trap voor haar uit stenen, met wel 6.000 (!) treden. En sommige vriendjes willen niet eens tampons voor je meenemen… Misschien krijg je hem wel zo ver om mee te gaan naar Disneyland Parijs?

3. No ring, no King

Het had weinig gescheeld of koningin Elizabeth was nooit koningin geweest! Haar oom Edward was eigenlijk koning, maar tot groot afschuw van zijn familie werd hij verliefd op de gescheiden Wallis Simpson. De twee mochten niet samen zijn; het was de kroon of de liefde. En romantisch genoeg koos Edward voor het laatste. In zijn toespraak tijdens zijn aftreden zei hij: ‘Het is voor mij onmogelijk om de zware verantwoordelijkheid als koning te dragen, zonder de vrouw van wie ik hou aan mijn zijde.’ aww.

4. Fietsen voor de liefde

Pradyumna Kumar Mahanandia en Charlotte von Schedvin ontmoetten elkaar in India, werden verliefd en trouwden. Helaas moest Charlotte erna weer terug naar haar thuisland Zweden. Ze wilde voor haar gloednieuwe echtgenoot ook een vliegticket kopen, maar zijn trots liet dat niet toe. Hij spaarde en spaarde, maar kon na een hele tijd nog steeds geen vliegticket betalen. Daarom verkocht hij al zijn eigendommen en kocht een fiets. Hij fietste van India naar Zweden toe en dat duurde wel vier maanden en drie weken. Dan heb je er pas wat voor over om bij je geliefde te zijn.

5. Eerste en laatste liefde

In 1946 trouwden Anna en Boris met elkaar, maar nog geen drie dagen later brak er oorlog uit en moest Boris weg. In die periode was er nog geen social media, dus Boris en Anna raakten elkaar kwijt. Ze konden elkaar niet meer vinden en trouwden opnieuw met anderen, maar ze vergaten elkaar nooit. Zestig jaar later bezochten de twee geliefden allebei toevallig hun geboortedorp op dezelfde dag en op hetzelfde moment. Boris herkende Anna en schreeuwde: ‘Mijn liefste ik heb je eindelijk weer gevonden.’ De twee liefjes vonden hun liefde terug en hertrouwden met elkaar. Is dat geen echte liefde?

6. Real Notebook

Zeurt iedereen tegen je dat The Notebook niet bestaat? Nou, jawel hoor! Jack en Phillys Potter ontmoetten elkaar in 1941. Jack hield tijdens hun relatie een dagboek bij waarin hij hun love story opschreef. Toen Phillys na jaren dement werd en in een verzorgingstehuis moest wonen, kwam Jack elke dag langs. Je raadt het zeker al? Hij las elke dag voor uit z’n dagboek en vertelde over hun liefdesverhaal. Stiekem groen van jaloezie van al die romantische gozers? Na het zien van de nieuwe film met Zac Efron, ben jij wel voor een tijdje genezen van de liefde.

Toch wel zin in liefdesfilms? Check dan deze heerlijke love movies op Netflix.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen