Vreemdgaan, dat is iets wat je niet doet… Tenminste, dat vinden de meeste mensen in onze cultuur. Maar hoe zit vreemdgaan eigenlijk in elkaar en waarom doen we het?

Cijfers

Volgens Durex is 31% van de Nederlanders wel eens vreemdgegaan en ligt de kans tussen de 40% en 75% dat je dat nog gaat doen. Wow …

Waarom we vreemdgaan

Dat kan van alles zijn: geen aandacht, weinig waardering, de seks is niet zoals je hoopte, etc. Ze hebben wel allemaal één ding gemeen en dat is gemis. Je mist iets in je relatie. Maar dit is niet de enige reden waarom mensen vreemdgaan. Soms ligt het dieper, zoals bindingsangst of vind je het spannend omdat het niet mag.

Leeftijd

Hoe oud je bent, maakt ook iets uit. Voor jongeren is het normaal om dingen te ontdekken en zoek je je grenzen op. Dat betekent niet alleen checken hoeveel mocktails je opkan voordat je kotsmisselijk op de bank ligt, maar ook wat wel en niet kan binnen een relatie.

Second Chance?

61% van de CG! lezeressen zouden hun lover de deur wijzen, maar 39% zou bae nog een kans geven. Heb je helemaal geen lover die je eruit kan schoppen of een nieuwe kans kan geven, but do you want to feel the love? Check dan de nieuwe steamy clip van Shawn Mendes en Camila Cabello! 

Signs

Er zijn verschillende dingen waaraan je kunt merken dat iemand mogelijk cheat. Zoals ander gedrag laten zien, veel op de telefoon zitten, vaker weggaan en wachtwoorden veranderen. But remember; het hoeft niet altijd te betekenen dat je partner vreemdgaat als hij of zij deze dingen doet.

What to do?

Did your cheat? Don’t worry, je bent geen harteloos monster. Je deed het waarschijnlijk niet omdat je iemand pijn wilde doen. Vraag jezelf wel af waarom je het deed.

Een idee

Vreemdgaan is ook maar een idee. Elke situatie is anders, elke relatie is anders en elk persoon is anders. Willen jullie beiden meer vrijheid in de relatie? Dan gaan jullie lekker ontdekken, maar wil je het niet? Dan doe je het niet. Zolang je maar doet what feels right for you!

Meer lezen over vreemdgaan? Check dan het Love issue van CosmoGIRL! Nog maar een paar dagen in de winkels dus haal ‘m snel!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash