Een make-outsessie is awesome… mits done right, natuurlijk. Maar het is ook super spannend. Zéker als je je afvraagt of je het wel goed doet. CG! to the rescue, want friends don’t let friends kiss like derps. Na het lezen van dit artikel, maak jij deze classic zoenfouten in ieder geval nooit meer en ben jij zo een kissing pro!

Te veel tong

Dit is misschien wel de classic der classics. Je hebt dan ook vast vaker gehoord dat dit echt een no-go is. En dat is het niet voor niets, want niemand houdt van sloppy, kwijlerige kusjes. Ga dus niet meteen all the way, maar tast eerst rustig af en bouw geleidelijk op. Je voelt dan vanzelf wel aan wat te veel is en wat niet.

Te weinig tong

Ja, ook dat bestaat en zoenen met te weinig tong kan een beetje droog zijn. Van een beetje meer tong wordt de zoen steamy en extra gepassioneerd. Oefen met bae om erachter te komen wat voor jullie werkt. Geen straf toch?

Oeps heeft hij een zuigzoen gezet? Check hier hoe je hem verbergt! 

Tandenbotsing

Been there, done that. En we kunnen je vertellen: er zíjn goede manieren om je tanden te gebruiken tijdens een zoen, maar dit is daar niet een van. Agressief bijten trouwens ook niet. Voorkom een botsing door te beginnen met een zachte, rustige kus met je lippen bijna gesloten en open ze pas als jullie lippen elkaar raken. Als je durft, kun je proberen zachtjes op zijn onderlip te bijten. Herhaal: ZACHTJES. Maar let op: niet iedereen is into that stuff.

Met je ogen open zoenen

Imagine dat iemand je aan blijft kijken terwijl diegene zijn mond naar de jouwe brengt. Kinda creepy, toch? Wanneer het perfecte moment is om je ogen te sluiten? Als je zeker weet dat jullie je hoofd allebei naar de andere kant schuinhouden.

Quiz hier wat voor kisser jij bent!

Niet variëren

Zelfs als je de beste zoentechniek ooit hebt, wordt het saai als je steeds dezelfde moves blijft herhalen. Probeer te variëren in snelheid, moves en pressure on the lips…

Te gefocust op lippen

Ja, je zoent elkaar meestal op de lippen, maar dat wil niet zeggen dat dat je enige focuspunt moet zijn. Strijk bijvoorbeeld een hand door zijn (of haar) haar of streel over bae’s rug. O, enne… Er zijn zo veel meer leuke, fijne plekjes om te zoenen, so why limit yourself to lips? Probeer zijn oorlel, het kuiltje onder zijn oor, zijn kaaklijn, het puntje van z’n neus, zijn voorhoofd… so many options!

Niet voorbereiden

Natuurlijk is een kus niet altijd gepland. Maar als je weet dat er misschien, eventueel, mogelijk, wellicht een kans zou kúnnen bestaan dat het toevallig gebeurt, is het voor jezelf én de ander wel zo fijn als je een frisse adem en zachte lippen hebt. Een pepermuntje en lippenbalsem in je tas zijn dus altijd handig. Hier zijn bovendien 7 tips voor extra kissable lips.

Too much pressure

Als jij je je tijdens het zoenen de hele tijd afvraagt of je het wel goed doet, is de kans groot dat het antwoord op die vraag nee is. Zoenen zou leuk moeten zijn, dus laat het gaan. Het hoeft heus niet perfect te zijn, dat komt vanzelf wel als jullie op elkaar zijn ingespeeld. Tot die tijd: practice & enjoy!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages & GIPHY

Bron: Seventeen