Flirten is geen eigenschap die iedereen bezit. Zelfs de meest zelfverzekerde personen kunnen verstijven als een standbeeld wanneer hun crush ‘hey’ zegt. Of stotteren… Struikelen… Rare dingen zeggen…. Yup, het gebeurd op de meest ongeschikte momenten. Herkenbaar? Don’t worry. Als je het moeilijk vindt om te flirten hebben we genoeg tips voor je om je een master te maken! Jij hebt je crush’s aandacht binnen no timeee. Ready?

 

Trek de aandacht naar je lippen

Dit klinkt belachelijk we know, maar het werkt echt! Stop een gloss in je tas en smeer snel een laagje op wanneer je je crush ziet. Wedden dat hij/zij de hele dag droomt over je lippen!

 

Zeg hoi en glimlach

Je crush tegenkomen kan één van de engste dingen zijn in de wereld. Je raakt per direct in paniek. Als je geluk hebt ben je met je vriendinnen en beginnen jullie een snel pratende discussie over wat je moet doen, maar tegen de tijd dat jullie besloten hebben is het vaak al te laat. Als je pech hebt ben je alleen en loop je veel te snel door of zeg je waarschijnlijk iets vreemd wat zo snel klinkt dat het onverstaanbaar is. No, no, no! Dit is wat je wel wil doen. Negeer je instinct, haal diep adem en loop op je crush af. Zeg ‘hoi’ en glimlach, (geen schaterlach gewoon subtiel). En loop door. Nu kun je weer ademhalen. Het is helemaal niet nodig om er een big deal van te maken. Jij hebt met dit kleine gebaar al zijn of haar aandacht!

 

Negeer je crush, niet te lang tho!

Deze tip wil je vast overslaan, want wie gaat iemand negeren als je wil dat diegene weet dat het je crush is? Maar trust us. Als je je crush tegenkomt met vrienden, groet dan eerst de rest. Maak een klein praatje en betrek dan pas je crush erbij. Hij zal zich in eerste instantie een beetje afgewezen voelen, maar daarna maak je zijn dag omdat je hem toch ziet staan.

 

Wordt een meester in het per ongeluk tegen elkaar aan botsen

Dat is niet stom, dat is super cute. Lach en zeg ‘Oh sorry, ik ben zo onhandig als ik bij jou in de buurt ben.’ Ja, je hebt het zo juist duidelijk gemaakt, maar hij zal zich gelijk gevleid voelen door deze opmerking!

 

Laat je crush zien dat je kijkt

Ook dit is super eng. Als je crush ziet dat je kijkt, kijk je normaal gesproken snel weg. Niet nu! Als hij ziet dat je kijkt, lach dan terug. Je kunt er zelfs een knipoog bij doen als je durft. Het bewijst dat je zelfverzekerd AF bent!

 

Let op de kleding van je crush

Zie je dat hij bijvoorbeeld een bandshirt draagt, vraag er dan naar. Het laat zien dat je geïnteresseerd bent in hun leven.

 

Vraag of je crush je ergens mee kan helpen

Met je huiswerk, het uitleggen van een sport of de weg wijzen. Je crush zal zich gevleid voelen omdat hij iets weet dat jij niet weet. Dit legt hij maar al te graag en je uit en je hebt gelijk een smoes om wat langer bij elkaar te zijn.

 

Kijk op bladzijde 85 van de CosmoGIRL! van september

Hier staan namelijk nog 6 andere tips in!

 

 

Doe ook de Quiz: Wat voor flirt ben jij?