8x Dit wist je vast nog niet over masturberen

Het is lekker, gezond én de perfecte manier om te ontdekken wat je fijn vindt. Waar we het over hebben? Zelfbevrediging. Solosex. Masturberen. Wist jij deze acht feitjes er al over?

Wist je dit al over masturberen?

 

1. Masturberen is supergezond! Het verlicht stress en helpt je slapen.

2. Als je speeksel gebruikt tijdens het masturberen, heb je volgens onderzoek van de University of Michigan meer kans op een infectie. Dit vanwege de bacteriën in je slijm.

2. Sommige dieren masturberen ook. Apen, herten, walrussen en eekhoorns, bijvoorbeeld. Vrouwtjesapen gebruiken zelf weleens een stok als toy!

3. Van de jongeren tussen de twaalf en dertien jaar heeft 13% weleens gemasturbeerd en van de veertien- en vijftienjarigen 43%. Van de zestien- en zeventienjarigen 69% en van de achttien- tot twintigjarigen heeft 83% ervaring met masturberen.

Meer weten over masturberen? Lees het hier!

4. De clitoris is het enige lichaamsdeel dat alléén bestaat voor pleasure.

5. Van vrouwen die zichzelf als hetero bestempelen, wordt 74% ook opgewonden van erotische video’s met vrouwen. Fantaseren over en opgewonden worden van andere meisjes hoeft dus niet te betekenen dat je lesbisch bent. Of, nou ja… volgens de onderzoeker zijn vrouwen, als het aankomt op waar ze opgewonden van worden, ‘allemaal gay of biseksueel, maar niet hetero.’

Check hier wat je seksdroom betekent! 

6. Je ogen en je vagina hebben één ding gemeen: ze zijn de enige lichaamsdelen die zichzelf schoonmaken!

7. In de 19e eeuw gingen vrouwen om een orgasme te krijgen naar de dokter. Men was ervan overtuigd dat klaarkomen ‘hysterie‘ zou verhelpen. Er werden vibrators gebruikt om het orgasme op te wekken.

8. Het kan helpen om je menstruatiekrampen te verminderen! De opwinding die je voelt door je vagina en clitoris te stimuleren, dient als een natuurlijke pijnstiller.

LEES OOK:

Beeld: archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen