Crush (4)

8x Zo laat je een lange afstandsrelatie werken

Wat nou als je in het buitenland (of online) de liefde van je leven tegenkomt? Jullie hebben een geweldige week samen, maar na de vakantie vertrek jij met verdriet weer naar huis. Hij (of zij) zit daar en jij zit hier. Hoe nu verder?

Of je nou (tijdelijk) een crush in het buitenland hebt zitten, of een vriend(in) hebt die helemaal aan de andere kant van Nederland woont: met deze tips wordt jullie lange afstandsrelatie een eitje!

Videogesprekken zijn het nieuwe bellen

Of het nou via Skype, Zoom, Facetime, WhatsApp, Snapchat of zelf Instagram is: een videogesprek is met deze afstand je beste vriend. Je kunt namelijk niet alleen elkaar horen, je kunt elkaar ook gewoon zien! En in tegenstelling met de kwaliteit van vroeger (a.k.a. pixelige beelden en haperend geluid) is de kwaliteit van videocalls tegenwoordig verbazingwekkend goed! Je zou nog bijna kunnen denken dat jullie in dezelfde ruimte zitten.

Spreek irritaties niet via tekst uit

Het is heel makkelijk om irritaties via een tekstberichtje naar elkaar te sturen, in plaats van te wachten tot jullie elkaar in levende lijve zien om het uit te spreken. Maar tekstberichtjes kunnen vaak genoeg verkeerd worden geïnterpreteerd, wat nog wel eens kan leiden tot méér ruzie. Het beste is natuurlijk om het face-to-face uit te praten, maar aangezien jullie ver uit elkaar wonen is de eerste beste optie om het toch echt via de telefoon of videogesprek te doen. Zo voorkom je misverstanden en weten jullie beide waar je aan toe bent!

Voorkom jaloezie

Bij lange afstandsrelaties is het makkelijk om sneller jaloers te worden, omdat je werkelijk geen idee kan hebben van wat je bae aan het uitspoken is. Maak daarom duidelijke afspraken over wat jullie van elkaar verwachten. En vertrouw elkaar! Zonder trust ben je nergens in een relatie, dus vertrouw er ook op dat je liefje niks raars doet.

Leef ieder je eigen leven

Focus je ook op je eigen leven, op de plek waar jij bent. Ga bijvoorbeeld niet de hele dag checken wat de ander aan het doen is, maar ga juist zelf leuke dingen doen en activiteiten ondernemen. Des te leuker is het om vervolgens aan de ander te vertellen wat je allemaal hebt beleefd!

Wees creatief

Met een lange afstandsrelatie is een beetje creativiteit soms hard nodig. Plan bijvoorbeeld een virtuele date, waarbij jullie samen dineren tijdens een videogesprek. Of kijk op hetzelfde moment een film of serie. Laat je inner romanticus naar boven komen en bestel bijvoorbeeld iets online wat bij de ander onverwachts wordt afgeleverd of stop iets in de koffer van je vriend(in) voordat ‘ie weer teruggaat (denk aan romantische brieven, een cadeautje of typisch Nederlands eten voor als de ander in het buitenland woont).

Of… je kunt natuurlijk altijd een spontaan tripje naar de ander toe plannen en je bae volledig verrassen!

Guess Who Lol GIF by CBC - Find & Share on GIPHY

Behoud de intimiteit

Met een lange afstandsrelatie is het nog vrij simpel om elkaar (dagelijks) te spreken, maar het behouden van de intimiteit tussen jullie twee is daarentegen een stukje lastiger. Nu hoef je niet gelijk telefoonseks te hebben of nudes te versturen (pas vooral hier mee op!). Die intimiteit kun je ook goed behouden door elkaar vaak te vertellen wat je precies leuk aan elkaar vindt, of begin onschuldig met een beetje sexting. Zo blijft je ondanks de afstand toch nog de spanning erin houden.

Kom in ieder geval alvast helemaal in de romantische sferen met deze 20 meest romantische liedjes ever.

Amy Schumer GIF - Find & Share on GIPHY

Bekijk het van de positieve kant

We snappen dat je je bae enorm mist, maar bekijk het ook eens on the bright side! Je hebt nu een stuk meer tijd over voor jezelf en je kunt telkens weer uitkijken naar het volgende moment dat jullie elkaar weer zien. Installeer bijvoorbeeld een app die aftelt tot de exacte datum of maak een grote kalender die je per dag afkruist. Zie de afstand als iets positiefs: verheug je juist op het moment dat jullie elkaar weer in de armen kunnen vallen (je kent het wel, dat mega romantische moment, like in the movies)

Couples Love GIF - Find & Share on GIPHY

Voel je je toch nog super sad omdat je de ander mist? Hier vind je 18 zielige films als je even toe bent aan een goede huilbui.

Plan dingen in de toekomst

Aansluitend op het vorige punt is het bijvoorbeeld ook heel goed om samen alvast dingen te plannen voor in de toekomst. Spreek bijvoorbeeld nu alvast af welke activiteit jullie gaan doen als jullie elkaar weer zien, plan een weekendje weg of boek een vakantie samen! Zo hebben jullie nog meer om naar uit te kijken en kunnen jullie de tijd die jullie samen hebben optimaal benutten. 

Time Calendar GIF by Daniela Sherer - Find & Share on GIPHY

Ook al lijkt het nog een eeuwigheid voordat je je crush weer kan zien, time flies! (echt waar, expert speaking here). Voor je het weet zijn jullie weer samen en als jullie elkaar écht leuk vinden, kan niets hiertussen komen (ook niet een heeeele hoop kilometers).

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen