Lockdown lovers

9x Ideeën om met je lover te doen tijdens de lockdown

Door het coronavirus zijn de horeca en veel publieke ruimtes dicht of maar beperkt open. Ga dan maar eens een leuke date met je boy- of girlfriend bedenken. Lastig, right? Daarom hebben wij een lijstje met de beste datetips voor tijdens deze periode!

Disclaimer: Deze tips zijn of course bedoeld voor vaste relationships en niet voor dates met je nieuwe vlam (be safe en houd 1,5 meter afstand).

Eten bestellen

De horeca dicht? Dat betekent niet dat je food uit je favo restaurant moet missen! De meeste restaurants bezorgen (vooral in deze tijd) gewoon aan huis (zelfs de ‘luxere’ restaurants). Dek dus romantisch je tafel, steek een kaarsje aan en bestel de lekkerste gerechten van jullie favo restaurant. Zo kun je thuis ‘uit eten’ én support je direct je locals (because they need you tijdens deze tijden).

Samen koken

Al te vaak eten besteld? Dan kun je natuurlijk ook zelf koken! Maak bijvoorbeeld tapashapjes, een high tea of een lekkere pasta. Er staan meer dan genoeg delicious recepten op het internet of in kookboeken. Zin in een challenge? Probeer eens zelf sushi te maken! Super leuk om te doen én superlekker. Door samen te koken heb je een leuke middag/avond en kun je daarna trots zijn op je kookskills en genieten van jullie zelfgemaakte food.

Check ook: Van Gigi Hadid’s pasta tot Kylie Jenner’s noodles: deze TikTok recepten moet je proberen!

Online shoppen

Samen uitgebreid shoppen zit er voorlopig niet helemaal meer in. Jammer, want shoppen is juist zo leuk om samen te doen. No worries, dit kan natuurlijk ook online! Zoek bijvoorbeeld leuke items voor elkaar uit. Super coronaproof en misschien kom je wel op ideeën voor Valentijnsdag cadeautjes. Ook fijn: voor online shoppen hoef je geen mondkapje op 😉

Netflix and…

Houd weer eens een gezellige filmavond. Zo heb je een extra excuus om lekkere bioscoopsnacks te eten en jullie hebben weer eens tijd om jullie favo film of serie te kijken. Bingewatchen maar! Check hier bijvoorbeeld wat je deze maand op Netflix kunt bekijken, bekijk hier een andere leuke filmlijst of kijk een van de beste griezelfilms als jullie zin hebben in horror.

Pak een deken en wat kussens erbij to make things comfy. Voor de full experience kun je zelfs een beamer neerzetten. Who needs de bioscoop?

Game night

Als je aan bordspelletjes denkt, denk je misschien vooral aan gezinsactiviteiten, maar ze kunnen ook heel leuk zijn met alleen je vriend of vriendin! Er is zoveel keuze dat er voor iedereen wel iets bij zit. Niet zo’n fan van bordspelletjes? Je kunt ook een gameavond houden. Trek bijvoorbeeld de good old Wii weer eens uit de kast en speel een paar potjes Mario Kart. Dat is lang geleden!

Check hier 15x De leukste spelletjes voor een gamenight

TikToks maken

Grote kans dat je boy- of girlfriend hier in eerste instantie niet helemaal voor openstaat, maar TikToks maken is het perfecte tijdverdrijf. Probeer bijvoorbeeld een dance challenge of een ‘put a finger down’ voor stelletjes. Deze TikToks zijn super leuk om later terug te kijken en misschien gaan jullie wel viral!

Selftimer fotoshoots

Is je Insta feed een beetje leeg de laatste tijd en mis je wat #CoupleGoals foto’s op je account? Deze lockdown is het ideale moment om weer wat leuke pics met bae te maken. Je hebt hier niet eens een fotograaf voor nodig! All you need is de selftimer op je telefoon. Tip: je kunt in plaats van de selftimer ook een tijdje filmen en hier screenshots van maken. Daar komen de cutest spontane foto’s uit! Heb je geen inspiratie voor een caption? Check hier de 50 beste Instagram captions voor bij een foto van jou en je lover.

Work it!

We moeten natuurlijk wel blijven bewegen tijdens de lockdown en weten als geen ander dat het mega lastig kan zijn om zelf motivatie te vinden. Ga daarom eens samen met je boy- of girlfriend sporten, dan motiveren jullie elkaar! Je kunt gaan hardlopen of meedoen met workoutvideo’s op YouTube. Probeer bijvoorbeeld samen deze leuke workout van MadFit eens. Behalve dat het super healthy is, is het ook nog eens hilarisch als één van jullie het niet meer volhoudt. Is dat niets voor jullie? Just Dance spelen is ook gezond, funny en gezellig!

Check ook: Dit is hoe je ondanks social distancing alsnog kunt daten

Wandelen

Zeker omdat je nu vaak de hele dag binnen zit, is het goed om met bae eens naar buiten te gaan! Rijd bijvoorbeeld naar het dichtstbijzijnde bos of strand en ga lekker wandelen en kletsen (maybe met een on-the-go hot chocolate). Een wandeling is de ideale manier om echt goed bij te praten en misschien ontdek je nog wel nieuwe places.

Bron: MadFit | Beeld: Giphy, Gettyimages – Taizhan Sakimbayev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen