Corona date

9x Originele date ideeën tijdens lockdown

Daten tijdens corona kan nogal lastig zijn. We kunnen niet naar de film, niet lunchen en ook niet samen een pretpark bezoeken. But we’ve got you coverd! Om jou de stress te ontnemen, zetten wij de leukste dates in tijden van corona op een rijtje.

Het maakt niet uit of dit nou je eerste of tiende date is, deze uitjes zijn voor iedereen geschikt. Enne, ook als je geen lover hebt, kun je deze dingen ook gewoon doen met je BFF.

1. Thuisbios

Een film kijken is altijd een goed idee, maar maak het iets specialer door jouw (woon)kamer om te toveren tot een bioscoop! Verzamel een paar dekens en hang die op over stoelen, zodat je echt een kleine, cozy ruimte creëert. Leg alle kussens die je kunt vinden op de grond en doe de lichten uit. Maak popcorn (check toffe popcornmachine) en start de film! Wil je écht alles uit de kast halen? Gebruik een beamer om de film te projecteren op de muur.

Check hier actiefilms om samen met je lover te kijken (en die jij sowieso ook leuk vindt)

2. Stadswandeling

Veel steden en dorpen hebben sinds de coronacrisis een eigen stadswandeling uitgestippeld met (lekkere) tussenstops om te pauzeren. Zo kun je in Amsterdam met Tassie je eigen buurt herontdekken. Ga eens na of jouw stad of dorp ook een route heeft en wie weet kom je achter plekken in jouw hometown (of die van je date) waar je zelf nog niet van wist! Onderweg kun je elkaar goed leren kennen.

3. Speurtocht met snacks

Als de stad of het dorp waar jij woont geen uitgestippelde route heeft, is het net zo leuk om deze zelf in elkaar te zetten. Hoe leuk is het om op deze manier je date kennis te laten maken met jouw woonplaats? Plan ruim van te voren een route in die jouw date met jou moet volgen. Verzin aanwijzingen en tover je route om in een speurtocht. Be creative met raadsels, puzzels en opdrachten! And who has ever left the house without snacks? Vul een tasje met lekkere snacks voor onderweg.

4. Citytrip door Nederland

Zijn jullie je eigen stad of dorp beu? Neem de kaart van Nederland voor je, sluit je ogen en wijs een plek aan op de kaart. Daar gaan jullie dan naartoe! (Je mag het best opnieuw doen als de stad je niet bevalt ;)). Als je vroeg begint kun je er een roadtrip van maken. In Den Haag een ontbijtje to go, naar Utrecht voor de lunch en in Den Bosch eindigen met een taartje. Zo voelt het net als een vakantie (in eigen land).

5. Home escape room

De ideale manier om te bonden met elkaar, is door samen te werken. Ga de uitdaging met je date aan door een escape room at home te spelen. Met z’n tweeën los je puzzels op en probeer je aanwijzingen te vinden. Het is een race tegen de klok, want je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. Zenuwslopend, maar wel een goede relatietest! Vliegen jullie elkaar in de haren of komen jullie er binnen de tijd uit? Je koopt het spel hier.

6. Creatief diner met een stoommandje

Samen koken is leuk, maar heb je al eens een diner bereid met een traditioneel Chinees stoommandje? Geef een twist aan je avond en probeer samen allemaal nieuwe gerechtjes. Met een stoommand kun je iets op tafel zetten wat je normaal niet zo snel zelf zou maken. Denk aan dim sum gerechtjes zoals gyoza’s (dumplings), potstickers en wantan. Hieronder zie je hoe:

7. Online date met Idateje

Iemand op afstand leren kennen klinkt misschien niet ideaal, maar hoeft niet per se minder leuk te zijn. Voordeel hiervan us dat het completely corona-proof is. Om ervoor te zorgen dat het geen awkward Zoom-gesprek wordt, helpt Idateje je op weg. Zij hebben een quarantaine pretpakket samengesteld met allemaal leuke ideeën om op op afstand een geslaagde date te hebben.

8. Bake-off

Bakkers klaar? Bakken maar! Houd samen met je date een bake-off. Wie maakt de lekkerste appeltaart en wie maakt de mooiste cupcakes? Laat je vrienden de opdracht verzinnen en laat hen ook de winnaar kiezen via FaceTime. Terwijl de baksels in de oven zitten kunnen jullie een spelletje spelen of elkaar beter leren kennen door middel van deze vragen. Ook dit kan op afstand door tijdens het bakken te videobellen.

9. Camping @home

Het wordt steeds lekkerder weer én het blijft langer licht. Dat betekent dat we meer buiten kunnen doen. Get those camping vibes en organiseer een gezellige avond in de tuin voor jou en je date. Rooster bijvoorbeeld marshmallows bij de vuurkorf of kijk s’ nachts vanuit een tentje naar de sterren (check CG!’s stargazing guide hier!) Houd natuurlijk wel rekening met de avondklok!

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen