Masturberen

Alles wat je wil weten over masturberen

Bijna iedereen doet het en toch schamen veel meiden zich ervoor. BUT WHY? Het is lekker, gezond én de perfecte manier om te ontdekken wat je fijn vindt. Waar we het over hebben? Zelfbevrediging. Solosex. Masturberen. Hoe je het ook wil noemen, CG! vertelt je alles wat je erover wil weten. Gonna love myself, no, I don’t need anybody else!

Experimenteren

Er zijn verschillende manieren om te solosexen en iedereen vindt iets anders lekker. Maar over één ding zijn we het eens: de clitoris is het gevoeligste plekje van ons lichaam en het stimuleren ervan (of het gebied eromheen) voelt fijn. De meest voor de hand liggende manier om dit te doen is waarschijnlijk vingeren. Snel, langzaam, zacht of hard, met of zonder vinger(s) in de vagina… Het is niet alleen lekker, maar ook nog goed voor je. Masturberen verlaagt namelijk stress, verbetert je humeur, je slaapt er beter door and so on.

Vingeren is trouwens niet de enige manier om jezelf te bevredigen. Je kunt ook ergens tegenaan wrijven, de straal van de douche gebruiken of er een toy bij pakken, om maar een paar voorbeelden te noemen. Door gewoon te experimenteren ontdek je vanzelf wat voor jou werkt.

Fantaseren

#Blessed met een levendige fantasie? Mooi, die kun je goed gebruiken bij het masturberen. Fantaseer bijvoorbeeld over die sexy klasgenoot of over hoe je lover meekijkt. Niets is gek, ook 50 Shades-taferelen die zich in je hoofd afspelen niet. Het is jouw fantasie. Een pornafilmpje erbij pakken is overigens ook totally fine. Misschien doe je nog wel wat nieuwe inspiratie op… En anders is het een prima manier om uit te vinden waar je wel en niet opgewonden van wordt.

Lees ook: Before & After: alles over voorspel, seks én naspel

Klaarkomen

Als je opgewonden raakt, wordt je vagina vochtig en je clitoris groter en harder. Het vocht uit je vagina kun je gebruiken om je clitoris nog gevoeliger te maken, maar vlak voor je klaarkomt, kan je clitoris soms overgevoelig worden. Stimuleer dan het gebied eromheen om alsnog naar dat hoogtepunt toe te werken. Hoe weet je of je bent klaargekomen? Trust us, dat wéét je. Maar even kort samengevat: de spieren van je bekkenbodem trekken samen en je lichaam kan gaan schokken. Je voelt een soort ontlading. Geen paniek als dit niet gebeurt trouwens, je hoeft niet altijd klaar te komen.

Doe ook de QUIZ: Hoeveel weet jij over de clitoris?

Schuldgevoel

Veel meiden voelen zich schuldig na het masturberen, maar dat is helemaal niet nodig! Je bent niet raar, vies of oversext als je het doet. Het is volkomen normaal! No worries dus, dan gaat dat gevoel vanzelf weg.

Speeltjes

We noemden al even dat je jezelf ook kunt bevredigen met toys. Hier is een kleine guide, omdat ze in zo veel soorten en maten bestaan.

Vibrator

Een vibrator is een van de populairste sexspeeltjes. Hij geeft trillingen af die de zenuwen van je clitoris en vagina stimuleren. Ook hiervan bestaan verschillende soorten:

Minivibrators

Ze trillen meestal iets zachter, maar dat maakt ze niet minder fijn. Ze zijn gemaakt om gericht te prikkelen, dus perfect om je clitoris te stimuleren.

De Tarzan

Een schacht voor in je vagina met een trillende uitstulpseltje voor tegen je clitoris. Zo word je dubbel gestimuleerd.

G-Spotvibrators

Deze hebben een speciaal ontworpen tip om je G-spot te simuleren.

Dildo

Een dildo is simpel gezegd een neppiemel die niet trilt. Je hebt realistische exemplaren, maar ook varianten van bijvoorbeeld glas. Bij de realistische exemplaren kun je kiezen uit verschillende lengtes, diktes, eikels, krommingen… De glazen varianten zijn glad en makkelijk schoon te houden.

Penisring

Uh, voor vrouwen? Ja, want er zijn genoeg (siliconen) exemplaren met een inimini vibo die jouw clitoris stimuleert terwijl hij in jou beweegt. Perfect voor als je niet zo intro solosex bent, maar wel graag een speeltje met je lover uitprobeert (als je seks hebt met een man) en niet meteen voor een dildo of vibo wil gaan. De ring zorgt bij hem voor een langdurige erectie.

Beeld: Getty Images 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen