Seks

Before & After: Voorspel, seks en naspel

Heb jij al vaker seks gehad of ben je je aan het voorbereiden op de eerste keer? Met deze tips maak je alle stappen extra fijn , voor jou én voor je partner.

Voorspel

LET OP: Eigenlijk moet je vóór het voorspel al aan voorbehoedsmiddelen gedacht hebben, zoals bijvoorbeeld een condoom. Van voorvocht uit een penis kun je namelijk ook zwanger worden.

Zoenen, strelen, handwerk en oraal bevredigen, eigenlijk is voorspel alles behalve ‘de daad’. Neem uitgebreid de tijd om te experimenteren en erachter te komen wat jij lekker vindt. Ben jij klaar voor het echte werk? Dan is het voorspel heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je vagina vochtig wordt. Lukt dat niet zo goed of wil je zeker van je zaak zijn, zorg dan dat je glijmiddel bij de hand hebt. Dit is van belang als hij bij jou naar binnengaat.

The details

Voorspel begint eigenlijk al met de details:

  • Maak je kamer gezellig met wat kaarsjes, schemerlampjes of fairylights
  • Trek een lingeriesetje aan waar jij je lekker in voelt (dit hoeft natuurlijk niet)
  • Als je weet dat het écht gaat gebeuren, kun je hem van tevoren een beetje teasen met sexy berichtjes
  • Neem de tijd om elkaars lichaam te ontdekken

Kus bijvoorbeeld zijn nek of kus hem down there als jij je daar comfortabel bij voelt. Geef aan wat jullie fijn vinden en wat niet, dan komt het allemaal goed.

En nogmaals: zorg voor de juiste voorbehoedsmiddelen. It’s better to be safe than sorry!

PS: deze smoesjes over condooms moet je niet geloven.

De daad

Again: gebruik een condoom!

Als jullie allebei opgewonden genoeg zijn, is het tijd voor het échte werk. Probeer te ontspannen wanneer hij bij jou naar binnen gaat. Dit is misschien easier said than done, maar als je je veilig en comfortabel voelt bij de persoon met wie je seks hebt, moet dit goedkomen!

De in- en uitgaande beweging moet langzaam opgebouwd worden. Heb je tijdens de penetratie pijn? Geef dat direct aan. Je partner zal dan uiteraard rekening met je moeten houden. Het beste is om even te stoppen of voorzichtig verder te gaan. Als je helemaal uit the mood bent door de pijnscheut, las dan een pauze in en begin later opnieuw. Andersom geldt dit natuurlijk ook!

Zijn jullie lekker bezig? Probeer af en toe van standje te verwisselen om het spannend te houden, naast missionaris (hij bovenop), kun jij ook bovenop klimmen, het op z’n hondjes, staand of naast elkaar liggend doen. Natuurlijk zijn er nog honderden standjes die je kunt proberen (google is your best friend). Is hij klaargekomen? Raak zijn geslachtsdeel dan even niet aan; dat kan bij sommige jongens behoorlijk gevoelig zijn.

Tip: wees eerlijk over of jíj een orgasme hebt gehad. Is het je partner niet gelukt om jou klaar te laten komen? Show them how to do it of geef hem tips terwijl hij het doet ;-).

Doe ook de quiz: ben jij klaar voor seks?

Lees hier wat jou seksdroom betekent!

Naspel

Jullie zijn (hopelijk) allebei klaargekomen en liggen nu naast elkaar naar het plafond te staren. Springt hij op om zijn spijkerbroek aan te trekken en verder te gaan met de orde van de dag? Trek hem dan nog even terug het bed in. Naspel word vaak onderschat! Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met naspel? Naspel is het (lichamelijke) contact na seks, denk bijvoorbeeld aan knuffelen, kussen en strelen. Zijn jullie uitgesekst en voel je je een beetje awkward? Doe wat voor jou goed voelt, of volg dit lijstje op:

  • Gooi het gebruikte condoom weg.
  • Vergeet niet even naar de wc te gaan! Probeer elke keer na seks te plassen.
  • Fris jezelf even op, of stel voor om samen onder de douche te stappen. Romantic!
  • Cuddles, cuddles en nog meer cuddles. Trek hem lekker tegen je aan <3.
  • Vertel hem wat je het allerfijnst vond. Deze positieve feedback kan hij de volgende keer goed gebruiken!

Verder kunnen jullie nog even gezellig Netflixen of een film kijken, en voordat je het weet zijn jullie alweer klaar voor ronde twee ;-).

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen