grootte

Bestaan er té grote piemels?

We hebben ons dit vast allemaal weleens afgevraagd: kan een piemel te groot zijn voor een vagina? En wat moet je doen als zijn deksel niet op jouw potje past? You’re about to find out.

Té grote piemels

As amazing as we are, is onze vagina dit ook en kan ze – met de juiste hoeveelheid opwinding en eventueel wat glijmiddel – elk penisformaat aan. Bijna iedere jonge vrouw heeft geen (lichamelijke) problemen met een groot geschapen penis. Wanneer je ouder wordt kun je hier wel last van krijgen, omdat je dan meer kans hebt op lichamelijke en hormonale problemen. Té grote piemels bestaan dus niet.

‘Past’ de penis van je lover toch niet? Dan is het belangrijk dat je de oorzaak vindt. Dit kan te maken hebben met lichamelijke opwinding aka niet nat genoeg zijn down under. Gaat het moeizaam en doet het pijn? Stop dan direct. Seks hoort namelijk fijn te zijn en geen pijn te doen. Gebruik voldoende glijmiddel of doe iets langer over het voorspel. Houd je pijn tijdens de seks? Dan kan dit de reden zijn.

Lees ook: deze 14 seks struggles zijn heel normaal

Vaginale droogte

Nog een reden van vaginale droogte kan het gebruik van medicatie zijn. Sommige soorten anticonceptiepillen of antidepressiva kunnen door bijwerkingen zorgen voor een droge vagina. Twijfel je of dit bij jou het geval is? Ga dan even langs de dokter.

Long story short: opwinding, glijmiddel en een goed voorspel will do the trick. Mocht je toch problemen houden of het gevoel hebben dat zijn penis niet in jou ‘past’. Vraag dan je huisarts of een seksuoloog om hulp, maar aan je vajayjay ligt het niet; die is zo stretchbaar als wat.

Bron: Women’s Health | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen