bioscoop

Bijna de helft van de Nederlanders vindt de bioscoop de ideale datelocatie

Uit een onderzoek van Pathé blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders de bioscoop als ideale locatie ziet om te daten. 41% heeft er zelfs hun eerste date gehad!

Filmgenre

Comedy valt het meest in de smaak als genre om te bekijken op een date, gevolgd door romantiek en actie. Romantisch popcorn delen tijdens een date? Dacht het niet! Slechts 1 op de 3 van de respondenten is bereid om tijdens de film de heerlijke snack te delen met hun crush!

Versiermoves

Tijdens een date in de bios blijken Nederlanders vooral te houden van subtiele versiermoves: 63% gluurt alleen zo af en toe naar zijn of haar date. Een andere techniek is om je hand steeds dichterbij die van de ander te plaatsen. Waar je in films vaak de techniek ziet waarbij je tijdens het uitstrekken een arm om iemand heen slaat, wordt dat IRL vaak toch wat minder gebruikt, namelijk door maar 14%. Toch zijn er een aantal dappere daters die no shame hebben: bijna 1 op de 3 hebben hun lover tijdens de film ineens gezoend!

Nog meer leuke cijfers

Naast het feit dat 41% hun eerste date in een bioscoop heeft beleefd, zijn er ook nog een boel andere mooie (en minder mooie) momenten beleeft in de bios!

  • 1 op de 5 heeft hun first kiss gehad in de bioscoopstoel
  • 20% heeft zelfs een date geregeld
  • 3% is voor of na het bekijken van een film ten huwelijk gevraagd
  • 1 op de 25 respondenten is door of heeft iemand gedumpt in de bios!

Lees ook: zo vraag je je crush mee op date

#ThursdateBijPathé

Vanaf nu wordt de donderdag de vaste datedag bij Pathé! Want zoals we hebben gemerkt, is de bioscoop een ideale locatie voor een (eerste) date! Vanaf vandaag kan je zelfs het Pathé Kisscam Effect op Instagram gebruiken. Dit nieuwe effect bestaat uit twee lagen, zodat het alleen of samen te gebruiken is. De eerste laag kan gebruikt worden om aan vrienden te laten zien dat je op #ThursdateBijPathé bent en de tweede laag is een originele manier om je geliefde of crush mee uit te vragen… Er zal zelfs ook nog een Whatsapp Sticker Pack beschikbaar komen!

Check hier nog meer leuke date ideëen!

bioscoop

LEES OOK:

Beeld: Pathé, Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen