seks vragen

CG! geeft antwoord op de meest gegoogelde seksvragen

Where would we be without Google? Sommigen vinden het te awkward om ouders of vriendinnen om advies te vragen, zoals deze meest gegoogelde seksvragen. Wij zochten de antwoorden voor je op. Drie keer raden waar.

1. Waar zit de G-spot?

Meteen een moeilijke vraag. Wetenschappers zijn het zelfs niet over het bestaan ervan eens. De één zegt dat-ie niet bestaat, de ander denkt dat het een extensie van de clitoris is. Als de G-spot wél bestaat, is het een ribbelig plekje dat zich zo’n drie tot vijf centimeter boven de ingang van de vagina zou moeten bevinden, in de voorwand. Om erbij te komen moet je een soort ‘kom hier’-beweging met je vinger maken, maar er wordt gezegd dat we er zelf niet bij kunnen.

2. Hoe zorg je dat een vrouw klaarkomt?

Tien tot dertig procent van de vrouwen heeft nog nooit (!) een orgasme gehad. Fact is dat deze vraag niet zomaar te beantwoorden is. Wel is het zo dat veel vrouwen stimulatie van de clitoris nodig hebben om klaar te komen. Met penetratie alleen lukt het vaak niet. De key tot orgasme? Spelen om te ontdekken wat je lekker vindt en dit (durven) aangeven aan je lover.

Feit of fabel: Moet je écht plassen na de seks?

3. Kun je afkomen van herpes?

Nope. Helaas. Heb je het virus eenmaal opgelopen, dan blijft het forever in je lichaam. Maar don’t be ashamed als je het hebt, want 3,7 miljard mensen zijn drager van het herpes-virus. Je bent dus láááng niet de enige. Hier lees je meer over herpes.

4. Hoe kom je af van genitale wratten?

Vaak verdwijnen ze vanzelf, maar dit kan soms jaren duren. Als je er echt last van hebt, kun je ze behandelen met een zalfje of vloeistof van de huisarts of ze laten wegsnijden, wegbranden of bevriezen. Net als bij herpes gaat het virus alleen niet meer uit je lichaam, dus ze kunnen terugkomen. Hier lees je meer over soa’s. 

5. Wat is ‘the clap?’

Een bijnaam voor gonorroe, een van de meest voorkomende soa’s. Een andere bijnaam voor deze soa is ‘druiper’.

6. Hoe krijg ik handmatig een grotere penis

Er schijnt een methode voor te zijn die wetenschappelijk bewezen is: jelken. Hierdoor zou een penis tot zes centimeter langer en twee centimeter dikker kunnen worden. Iets met oefeningen die miniscule scheurtjes in de spieren veroorzaken, die steeds iets vergroten als ze herstellen. Mocht je denken: wat voor oefeningen zijn dat dan?… Je weet waar je moet zijn met dit soort vragen. Maar wij zeggen: laat het lekker voor wat het is.

7. Hoe meet je een penis?

Zowel slap als stijf vanaf het schaambeen (waar de penis begint) tot het topje van de eikel.

8. Hoe oud moet je zijn om condooms te kopen?

Daar zit geen minimumleeftijd aan. Deze condoomsmoesjes moet je niet geloven!

9. Hoe krijg je het mannelijk geslachtsdeel in het vrouwelijk geslachtsdeel?

Het zou geen rocket science moeten zijn als jullie allebei opgewonden en ontspannen genoeg zijn. Om dit te bereiken is voorspel key. Een beetje glijmiddel kan ook wonderen doen. Maar: hoe opgewonden jullie ook zijn en hoe veel glijmiddel je ook gebruikt, de eerste keer kan alsnog pijn doen.

Hier lees je 14 seks struggles die heel normaal zijn

10. Hoe lang duurt seks?

Een Australische psycholoog heeft alle onderzoeken die hierover bestaan naast elkaar gelegd en kwam tot de conclusie dat een gemiddeld potje flikflooien vijf minuten en vier seconden duurt. Gemiddeld dus, hè. Bij het ene stel duurde de daad 33 seconden, een ander koppel hield het 44 minuten vol.
SIDE NOTE: dit is alléén de daad, dus voorspel is niet meegerekend.

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen