De eerste keer gaat namelijk niet altijd zoals je verwacht.

1. Het verliezen van je maagdelijkheid betekent waarschijnlijk niet wat je denkt

Je hebt misschien deze vergelijking in je hoofd: penis → vagina = doei maagdelijkheid. Maar als je niet zo into guys bent betekent dit natuurlijk niet dat je voor altijd maagd zal blijven. “Andere activiteiten, zoals orale seks, kunnen zelfs intiemer zijn dan geslachtsgemeenschap – en dragen ook het risico op SOA’s”, zegt Kris Gowen, een seksuele voorlichter en auteur van Making Sexual Decisions. “Elke keer dat je intiem bent met iemand, zal het invloed op je hebben.”

2. Your 🍒 doesn’t *pop* 

Dit fenomeen bestaat namelijk helemaal niet. “Het maagdenvlies bestaat uit dunne plooien van elastisch weefsel die zich net binnen de vaginale opening bevinden”, legt Michelle Horejs, associate director jeugdopleiding en -opleiding bij Planned Parenthood Los Angeles, uit. “Het kan de eerste keer dat je seks hebt scheuren of rekken – wat ongemak of een beetje bloeden kan veroorzaken – maar het is niet iets dat je kunt breken of dat verdwijnt zodra je seks hebt.” (De kans is groot dat je het al een beetje hebt gescheurd op je fiets, of de evenwichtsbalk, of gewoon door een actief mens te zijn.)

3. Seks kan de eerste keer pijn doen

Niet meteen schrikken! Het hoeft natuurlijk niet altijd pijn te doen. Voordat je namelijk begint aan seks moet jouw lichaam eerst soort van ‘opwarmen’. Dit gebeurt tijdens het voorspel (zoenen, aanraken etc.). In deze periode krijgt de man zijn erectie en wordt de vrouw vochtig, maar het is niet meer dan normaal dat de zenuwen het opwindproces kunnen verstoren. Neem dus vooral je tijd, als jij voelt dat het down under nog niet zo nat is slow down!

4. Je zou kunnen denken: dit is helemaal niet leuk

Voor de seks had je hoogstwaarschijnlijk een triljoen fantasieën over jouw first time. In werkelijkheid kan het meer lijken op: was dit alles? serieus? Gelukkig is dit hartstikke normaal. Seks is een fysieke en mentale inspanning. Het is dus lastig om meteen voluit van de seks te kunnen genieten wanneer je nerveus bent. Er gaat pas een nieuwe wereld voor je open wanneer je comfortabeler wordt. 💥

5. Niemand geeft er echt om als je nog een maagd bent.

Maagd of geen maagd, who cares! Het lijkt alsof de hele wereld om seks draait, al je vriendinnen al ontmaagd zijn en elke filmplot eindigt met een wilde vrijpartij. Maar besef even dat jij heus niet de enige maagd op de wereld bent, bij verre van zelfs. Bewaar dit moment voor een speciaal persoon, die jou verdient.

 

Lees ook: 10X DE LEUKSTE OPENINGSZINNEN VOOR CHICKS