Mannen

Deze dingen over de ‘eerste keer’ zijn jou nooit verteld

Besloten om met iemand het bed in te duiken? Dan is er zeker een kans aanwezig dat dit niet helemaal wordt zoals je had verwacht. CG! zet een aantal dingen op een rij die je waarschijnlijk niet verwacht tijdens je first time.

1. Er bestaan andere soorten

Je hebt misschien deze vergelijking in je hoofd: penis → vagina = bye bye, maagdelijkheid. Maar als je niet zo into guys bent, betekent dit natuurlijk niet dat je voor altijd maagd zal blijven. Penetratie staat namelijk zeker niet als enige gelijk aan seks.

‘Er bestaan ook genoeg andere vormen van intimiteit, zoals orale seks. Deze kunnen zelfs intiemer zijn dan geslachtsgemeenschap – maar kunnen ook SOA’s overdragen’, zegt Kris Gowen, een seksuele voorlichter en auteur van Making Sexual Decisions. Nog in de war? Lees hier dan ‘wat telt eigenlijk als seks?‘ 

Er zijn ook meiden die helemaal geen seks willen, en dit is waarom!

2. Your 🍒 doesn’t *pop* 

Dit fenomeen bestaat namelijk helemaal niet.Het maagdenvlies bestaat uit dunne plooien van elastisch weefsel die zich net binnen de vaginale opening bevinden’, legt Michelle Horejs uit, associate director jeugdopleiding en -opleiding bij Planned Parenthood Los Angeles. ‘Het kan de first time dat je seks hebt scheuren of rekken – wat ongemak of een beetje bloeden kan veroorzaken, maar het is niet iets dat je kunt breken of dat verdwijnt zodra je seks hebt.’ De kans is namelijk groot dat hij al een beetje gescheurd is door bijvoorbeeld je fiets of door een actief mens te zijn!

3. Soms doet de eerste keer pijn

Niet meteen schrikken! Het hoeft natuurlijk niet altijd pijn te doen. Voordat je namelijk begint aan seks (de vorm waarbij penetratie komt kijken) moet jouw lichaam eerst soort van ‘opwarmen’. Dit gebeurt tijdens het voorspel. In deze periode krijgt de man zijn erectie (als je met een jongen seks hebt) en wordt de vrouw vochtig. Het is daarentegen niet meer dan normaal dat zenuwen het opwindproces kunnen verstoren. Neem dus vooral je tijd. Wil je seks hebben met penetratie? Zorg er dan eerst voor dat je goed vochtig down below bent, wil je voorkomen dat het pijn gaat doen. Je kunt natuurlijk ook altijd de hulp inschakelen van de good old glijmiddel.

Is de seks over? Moet je dan echt plassen? Check hier het antwoord op die brandende vraag!

4. Een tegenvaller

Voor je eerste keer had je hoogstwaarschijnlijk een triljoen fantasieën over jouw first time. In werkelijkheid kan het meer lijken op: was dit alles? serieus? Gelukkig is dit hartstikke normaal. Seks is een fysieke en mentale inspanning. Het is dus lastig om meteen voluit van de seks te kunnen genieten wanneer je nerveus bent. Er gaat pas een nieuwe wereld voor je open wanneer je comfortabeler wordt.

Is er iets awkwards gebeurd tijdens de seks (met een jongen)? Don’t worry, dit vinden mannen helemaal niet erg!

5. Geen verschil

Maagd of geen maagd, who cares! Dit gaat niet veranderen hoe iemand over je denkt. Het lijkt alsof de hele wereld om seks draait, al je vriendinnen al ontmaagd zijn en elke filmplot eindigt met een wilde vrijpartij. Maar besef even dat jij heus niet de enige maagd op de wereld bent, bij verre van zelfs. Bepaal zelf wanneer je eerste keer is en met wie!

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen