date

Dankzij deze vijf internationale tips, heb jij de beste date ooit

Klaar met die saaie afspraakjes? Met deze internationale inspo staat je een onvergetelijke date experience te wachten.

Hygge

Al van de term hygge gehoord? Het is de leefstijl waar Denen bij zweren (je spreekt het trouwens uit als hoo-gah), helemaal gericht op vrienden, familie en het waarderen van kleine dingen in het leven. (Denemarken wordt regelmatig verkozen tot gelukkigste land ter wereld, so we’ll buy it.) ‘Hygge is je ontspannen voelen op de plek waar je bent, met de mensen die je om je heen hebt,’ zegt de Deense antropoloog Jeppe Linnet. ‘Het is een fijne setting om elkaar beter te leren kennen.‘ Met andere woorden: het is hét geheim voor de perfecte date. Maar no worries, je hoeft er niet helemaal voor naar Denemarken te verhuizen. Dit zijn vijf manieren om hygge te creëren tijdens je volgende romantic hang.

Ga wandelen

De natuur opzoeken is very hygge. Haal wat spulletjes bij een outdoorwinkel en ga samen een stuk wandelen. Zoek een romantisch plekje op en time het dat de zon ondergaat tijdens jullie wandeling. ‘Vuur of kaarsen zijn ideaal om de hygge-atmosfeer te creëren,’ Linnet. (Als jij of je bae een kampvuur kan maken, perfect! Neem anders een kampeerlantaarn mee.) De perfecte hygge convo? ‘Vertel persoonlijke verhalen die grappig zijn, of een beetje awkward,’ zegt hij. ‘Het draait niet om opschepperij, maar om het tonen van je kwetsbare kant‘.

Share the love – en het eten

Als jij een plek moet kiezen om te eten, vermijd dan ketens (the basic) en sla de fancy restaurants ook over (het is lastig om hygge te zijn als je niet eens weet met welk bestek je moet eten). Kies voor een ontspannen, maar bijzonder en uniek plekje. Een nieuwe, luxe hotdogtent? Een milkshake shop? Awesome! Waar je ook bent, amp up de hyggefactor door iets te bestellen wat jullie kunnen delen. Elkaar spiegelen en dezelfde ervaring delen, creëert een gevoel van saamhorigheid, zegt Linnet.

Hit up een outdoor bioscoop

Een filmklassieker kijken onder de sterren is niet alleen superromantisch, je pakt ook meteen een van de belangrijkste elementen van hygge mee: knusheid. ‘Dekens, een goede film en goed gezelschap zorgen voor een pretty good recipe voor hygge‘, zegt Linnet. Vergeet Joker, kies liever voor een film die jullie aan het denken zet of aan het lachen maakt en waar jullie achteraf over kunnen kletsen. Trek dan je zachste trui aan, pak er een lekkere snack bij (zoals donuts) en een berg kussens: snuggle up!

Ga voor een lazy afternoon

You can’t hurry love – of hygge. ‘In de ideale hyggesituatie vergeet je op de tijd te letten,’ zegt Linnet. Dus waarom trekken jullie je niet lekker terug in een cool koffietentje? Laat je telefoon ook lekker thuis – zo kun je helemaal opgaan in het moment en je focussen op je date, en houd je ook niet in bij het plaatsen van je bestelling. Hygge draait om nemen waar je zin in hebt, vertelt Linnet. Extra slagroom op je drankje? Bring it on. Of ga full-on Deens en neem een cinnamon bun (of twee)

Bring out de bordspellen

Denen beweren dat de ultieme hygge experience om drie of vier mensen draait. Tijd voor een dubbeldate! ‘Bordspellen zijn perfect,’ zegt Linnet. ‘Je bent er helemaal bij met je gedachten, zit meestal in een kring en iedereen voelt zich betrokken. Je neemt het tegen elkaar op, maar op een onschuldige manier‘. (En je hebt geen telefoon nodig.) Kies voor een spel dat je uit je comfort zone haalt en dat jullie aan het lachen maakt. Hier vind je een lijstje met leuke bordspellen.

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen