seks

De beginners guide voor masturberen

Zo’n 90% van de mensheid doet aan masturbatie of heeft weleens gemasturbeerd. Niks om je voor te schamen dus! Het is lekker, gezond én de perfecte manier om te ontdekken wat je fijn vindt. Zelfbevrediging. Solosex. Masturberen. Hoe je het ook wil noemen, hier een guide voor alle beginners.

1. Zorg voor de juiste sfeer

Important to know: ga niet masturberen omdat je bijvoorbeeld vindt dat het ‘moet’. Ga niet masturberen om het masturberen. Het is super belangrijk dat je de juiste sfeer creëert en daadwerkelijk in de mood bent. Je kan hiervoor bijvoorbeeld in/op bed gaan liggen, de lichten dimmen, over je ondergoed heen wrijven, je eventueel al uitkleden of spelen met je borsten.

2. Experimenteer

Er zijn een hoop verschillende manieren om te solosexen en iedereen vindt iets anders lekker. Maar over één ding zijn we het eens: de clitoris is het gevoeligste plekje van ons lichaam en het stimuleren ervan (of het gebied eromheen) voelt fijn. De meest voor de hand liggende manier om dit te doen is waarschijnlijk vingeren. Snel, langzaam, zacht of hard, met of zonder vinger(s) in de vagina… Het is niet alleen lekker, maar ook nog goed voor je. Masturberen verlaagt namelijk stress, verbetert je humeur, je slaapt er beter door and so on.

Toch zijn er een hoop andere manieren om te masturberen dan alleen vingeren. Je kunt bijvoorbeeld ook ergens tegenaan wrijven, de straal van de douche gebruiken of er een toy bij pakken, om maar een paar voorbeelden te noemen. Door gewoon te experimenteren ontdek je vanzelf wat voor jou werkt.

3. Probeer verschillende houdingen uit

Ook als het gaat om houdingen kun je van alles uitproberen, totdat je iets vindt wat jij fijn en lekker vindt. De meest voorkomende manier is om op je rug te liggen met je benen gespreid, maar je kunt bijvoorbeeld ook op je zij of op je buik gaan liggen. Ook kun je natuurlijk gewoon blijven staan!

4. Pak er eventueel een seksspeeltje bij

Wil je het masturberen iets upspicen? Of vind je het lastig om klaar te komen door middel van alleen je vingers? Dan kun je er ook voor kiezen om er een sekstoy bij te pakken. Heb je nog maar weinig of geen ervaring met seksspeeltjes? Begin dan met eentje van siliconen materiaal. Het voelt zacht aan op de huid, is flexibel én is makkelijk om schoon te houden.

Lost in de wereld van sekstoys? Wij helpen je een handje op weg:

  • Clitoris stimulatie: deze vibrators zijn gericht op het stimuleren van de clitoris. Zo heb je bijvoorbeeld clitoris vibrators en mini vibrators, maar ook luchtdruk vibrators, die je clitoris stimuleren zonder contact te maken. Bijvoorbeeld de Satisfyer Pro 2 hieronder!
satisfyer vibrator masturberen
SHOP
  • Interne stimulatie: deze toys zijn bedoelt om in te brengen. Zo heb je bijvoorbeeld vibrators die de G-spot en clitoris tegelijkertijd kunnen stimuleren, of een dildo die die er net uitziet als een echte penis. De Lily vibrator hieronder is perfect als eerste vibrator (én heeft nu 50% korting!).
vibrator masturberen
SHOP

5. Gebruik je fantasie

#Blessed met een levendige fantasie? Mooi, die kun je goed gebruiken bij het masturberen. Fantaseer bijvoorbeeld over die sexy klasgenoot of over hoe je lover meekijkt. Niets is gek, ook 50 Shades-taferelen die zich in je hoofd afspelen niet. Het is jouw fantasie. Een pornafilmpje erbij pakken is overigens ook totally fine. Misschien doe je nog wel wat nieuwe inspiratie op… En anders is het een prima manier om uit te vinden waar je wel en niet opgewonden van wordt.

6. Je kunt ook speeksel of glijmiddel gebruiken

Door wat speeksel of glijmiddel te gebruiken op je wijs- en middelvinger, kun je een stuk beter glijden over je clitoris. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor glijmiddel op waterbasis of op siliconen basis. Let er wel op dat een siliconen glijmiddel niet kan worden gebruikt met een siliconen speeltje!

glijmiddel masturberen
SHOP

7. No need voor een schuldgevoel

Sommige meiden kunnen zich schuldig voelen na het masturberen, maar dat is helemaal niet nodig! Je bent niet raar, vies of oversext als je het doet. Het is volkomen normaal! No worries dus, dan gaat dat gevoel vanzelf weg.

Check ook: DKB: ‘Hoe wordt masturberen (nog) lekkerder?’

*Dit artikel is in samenwerking met Easy Toys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen