Sex

Deze condoom smoesjes moet je niet geloven

Te klein, allergisch: sommige boys wringen zich in de gekste bochten om maar geen condoom om te hoeven. Alleen maakt hij jou niets wijs…

Condooms

Rubbertje, regenjasje, kapotje… Pfff, alleen al door de verschillende namen die gebruikt worden voor condooms raak je de weg kwijt. Maar eigenlijk hoef je maar een ding te weten en dat is waarom je zo’n rubbertje móet gebruiken. En dat is omdat door het condoom niet bij jou naar binnen gaat, waardoor je beschermt bent tegen zwanger worden, maar ook tegen soa’s en aids.

Mythe: condooms kopen is eng

Enige idee hoeveel mensen er dagelijks een pakje condooms kopen? Duizenden! Echt waar, de dame achter de kassa kijkt niet op of om als jij een doosje kapotjes afrekent.

Mythe: condooms zijn een afknapper, de sfeer is meteen verpest

Het is misschien even wennen, maar als je het veilig doet, kun je je onbezorgd laten gaan. Bovendien: als jullie zo gevoelig zijn voor sfeer, stel je dan eens voor hoe de stemming zal zijn als je ontdekt dat je zwanger bent of een of andere soa hebt opgelopen.

Lees ook: dit wilde je altijd al over piemels weten

Mythe: condooms zijn hartstikke duur

Dit hoeft zeker niet zo te zijn! Op condoom-anoniem.nl vind je genoeg goedkope condooms en worden ze bovendien volledig anoniem bij je thuis bezorgd! Ook op condoomoutlet.nl heb je bijvoorbeeld tien condooms voor maar €1!

Mythe: mijn vriendjes ‘vriendje’ past niet in een condoom

Condooms zijn er echt in alle soorten en maten. Er zit dus gegarandeerd een modelletje bij dat je vriend als gegoten zit.

Mythe: mijn vriend kan geen condooms om, hij is er allergisch voor

Sommige jongens zijn inderdaad allergisch voor latex of glijmiddel. Maar gelukkig is daar een oplossing voor: latexvrij condooms! Bijvoorbeeld deze van Durex. Is het juist het glijmiddel dat bij hem zorgt voor irritatie? Dan kun je kiezen voor een condoom zonder glijmiddel.

Doe ook de quiz: weet jij hoe je een condoom moet omdoen?

Extra mythe: door meerdere condooms over elkaar te dragen is de kans om zwanger te worden kleiner

Niet doen! De wrijving die ontstaat als die condooms over elkaar heen bewegen, maakt de kans op scheuren alleen maar groter. Eentje is gewoon genoeg hoor!

Ook deze dingen moet je niet geloven over condooms!

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen