Seksdroom betekenis

Dit is de betekenis achter je seksdroom

Iedereen heeft ze wel eens: seksdromen. Dit is niets ernstigs en je hoeft je er ook helemaal niet voor te schamen! Ben je stiekem benieuwd naar de betekenis achter je seksdroom? Read on!

Wat zijn seksdromen?

Seksdromen zijn dromen waarin je seks hebt met een persoon. Dit kan met iedereen zijn: die jongen die je laatst op straat zag, het meisje achter de kassa of zelfs die ene leraar die zich altijd goed kleedt. Als je een seksdroom over iemand hebt, hoeft dat niet te betekenen dat je je aangetrokken voelt tot diegene of dat je verliefd bent. Vaak heeft de boodschap in je seksdroom niets met seks zelf te maken, maar juist met iets heel anders!

Je gaat vreemd

Nope, dit hoeft niet altijd te betekenen dat er iets mis is met je relatie. Wél kan het zijn dat je iets mist in je relatie of meer aandacht van je lover wilt krijgen. Voelde je je schuldig tijdens de droom? Dan kan het zijn dat er diep vanbinnen iets is wat jij opgelost wilt hebben in je relatie. Bespreek dit met je boyfriend of girlfriend! Lees hier 6 facts over vreemdgaan. 

Seks met je baas of leraar

Dit kan heel confusing zijn, vooral wanneer je je helemaal niet aangetrokken voelt tot die persoon. Als je droomt over seks met je baas of leraar, zou het heel goed kunnen dat je wat meer autoriteit wilt uitstralen in het leven. Draag en doe wat je wilt, gebruik deze empowering openingszinnen en take no sh*t.

Gewelddadige seks

Dit is natuurlijk niet leuk, vooral niet als je badend in het zweet wakker wordt. Neem even wat tijd voor jezelf om te kalmeren. Dat je zo’n droom hebt, betekent niet altijd dat het echt is gebeurd of gaat gebeuren. Vaak betekent het dat je een vervelende situatie probeert te vermijden in het echte leven, maar dat het niet echt lukt. Vraag hulp van je familie of friends en wees niet bang om je angsten onder ogen te komen. You can do it.

Seks met het andere geslacht

Als je op jongens valt, betekent dit dat je droomt over seks met een meisje. Val je op meiden, dan kan het zijn dat je soms droomt over seks met een jongen. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat je op dat geslacht valt, maar het kan wel zijn dat je het diep van binnen wilt proberen. Daarnaast betekent het ook dat je sterk in je schoenen staat en niet bang bent om jezelf te zijn.

Je hebt seks met je ex

Rijmt leuk, maar is het misschien wat minder. Als je hierover droomt kan het zijn dat je iets mist wat je eerst wel had, maar nu niet meer. Ook kan het zijn dat je voelt dat je huidige relatie in een routine is gevallen en dat je meer spanning wilt. Is dit zo? Praat erover met je lover. Grote kans dat je begrepen wordt.

Emoties

Spreekt geen van deze betekenissen jou aan? Dan kan het simpelweg zijn dat je brein emoties aan het verwerken was en dit uitte in een seksdroom. Heb je bijvoorbeeld ruzie met je ex? Of zit je in spanning te wachten op het cijfer van je wiskundeleraar? Boem, seksdroom! En als het niet het verwerken van emoties was, dan kan het altijd nog zijn dat je je diep van binnen wél aangetrokken voelt tot de persoon waarover je gedroomd hebt. Doe hier de quiz om erachter te komen of het just a crush is, of of je verliefd bent. Oeps.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen