Dit is hoe je ondanks social distancing alsnog kunt daten

Terwijl je een aantal weken geleden nog op school zat en omringd werd door al je crushes met eindeloze mogelijkheden om even naar hem/haar te lachen of uit te nodigen om te chillen, zit nu iedereen thuis. Hierdoor zijn we geforceerd om onze crushes een appje of een DM te sturen met geen enkele kans op fysiek contact.

Maar not all hope is lost! Alleen omdat je nu aan social distancing doet, hoeft dat niet te betekenen dat je niet kunt daten. Het is in fact misschien wel juist een hele goede kans om een échte band met iemand te krijgen.

Gebruik deze tijd om een echte emotionele band met iemand te krijgen

In je middelbare school of studietijd en op datingapps heb je ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op het vinden van crushes. Je bent omringt door potentiële dates, dus is het heel makkelijk om snel door te gaan naar een volgende voordat je iemand een echte kans hebt gegeven. Maar nu hebben we die mogelijkheid niet meer en zijn we geforceerd om écht met iemand te praten, hem of haar te leren kennen en hiermee een sterkere emotionele band te creëren.

Je kunt iemand nog zo knap vinden, maar als je sinds je thuis zit na een tijd niet eens het gesprek meer lopende kunt houden, is het misschien tijd to move on. Maar het kan net zo goed zijn dat die ene jongen of dat ene meisje die je nooit hebt opgemerkt, hilarisch blijkt via WhatsApp en de perfecte persoon is om je door deze quarantaine te helpen (en om achteraf IRL mee te daten).

De tijd apart zal je dwingen om iemand nóg beter te leren kennen. Het resultaat is dat je relatie een betere basis heeft en ook meer kans heeft om te werken in the long run.

Gebruik deze tijd om je flirt-skills te oefenen

Net zoals met alle andere dingen: oefening baart kunst als het gaat om flirten. Je bent misschien al een pro in het knipogen naar je crush als hij/zij langs je loopt in de gang, maar als het aankomt op flirten via WhatsApp berichtjes, is het moeilijker om te komen met iets origineels. Gebruik deze tijd dan ook om die skills te verbeteren! Om beter te worden zijn hier alvast leuke openingszinnen om een convo te beginnen met je crush of check hier leuke vragen die je aan je crush kunt stellen.

Iedereen is deze tijd veel gevoeliger voor complimentjes en flirten, omdat we het deze dagen een stuk minder horen en we allemaal in need zijn voor wat menselijke interactie. En pluspunt: als je openingszin, grap, opmerking of vraag niet goed wordt ontvangen, is er altijd nog andere dag (en de dag daarna, en de dag daarna, en de dag daarna… ugh).

Doe ook de quiz: Waarom ben jij single?

Wee creatief als het op dates aankomt

Je bent nu misschien al een aantal dagen aan het appen of DM’en met je crush en het gaat eigenlijk best goed, maar wat nu? Het is tijd om op date te gaan! En ja, dat is zeker mogelijk om te doen in deze periode. Ga gewoon op een virtuele date. Kijk bijvoorbeeld samen een film of serie op Netflix Party, speel spelletjes via Houseparty of ga samen eten via Facetime. Zijn jullie beide into kunst? Bekijk dan deze virtual tours van verschillende musea of bekijk de 360 graden achtbaan rides van Disney. Dat je thuis zit, wilt niet zeggen dat romantiek uit het raam gegooid wordt. De opties zijn eindeloos!

Denk er nog eens goed over na voordat je terug naar je ex gaat

We snappen dat je tijdens deze tijd de neiging hebt om terug te gaan naar je ex. Deze urge is logisch, en je bent zeker niet de enige die hierover nadenkt.

Zeker in tijden van depressie, ziekte en onzekerheid gaan mensen vaak terug naar hun slechte gewoonten, wat bijvoorbeeld een ex kan zijn. Het is belangrijk om je te beseffen dat de problemen die je had met je ex er nu nog steeds zullen zijn. Ze zijn niet op magische wijze verdwenen omdat jullie je beide verveeld en alleen voelen.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als het uit is gegaan door verschillende redenen (lange afstand, verschillende prioriteiten, etc) en grote deal breakers speelden geen factor, kan het misschien een goede tijd zijn om een gesprek een nieuw leven in te blazen en te zien waar het heen gaat. Misschien kunnen jullie deze tijd juist gebruiken om goed te communiceren en issues op te lossen. Maar denk hier wel goed over na voor je dit doet, want in de meeste gevallen is teruggaan naar je ex geen goed plan.

LEES OOK:

Bron: Seventeen

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen