Online Dating Apps Getty Images

Dit zijn de bijzondere nieuwe dating trends van 2021

Iemand vinden waar je een goede klik mee hebt is al moeilijk genoeg zónder pandemie, laat staan met. Daten is in 2021 een stuk lastiger, maar gelukkig bestaan er zoiets als dating apps.

Op deze manier kun je in de tijd van social distancing toch nieuwe mensen leren kennen. Dating-app Bumble dook in hun statistieken en zette de nieuwe dating trends voor 2021 op een rijtje. In the search voor een nieuwe lover kun je dus op de volgende dingen letten.

1. New Dawn Daters

Klinkt een beetje Twilight-achtig, maar ‘New Dawn Daters’ zijn mensen die hun vaste relatie hebben beëindigd vanwege de pandemie. Ze zijn nu weer newly single en helemaal klaar voor iets nieuws en dat valt in deze tijd niet echt mee. Velen zijn helemaal nieuw in dating-apps en zijn erg bezorgd over daten en hoe het nu verder moet.

Check ook: Zo kom je het snelst over een break-up heen

2. Hardballing

Klinkt eng, maar dat is het niet. ‘Hardballing’ is als je precies weet waar je naar op zoek bent. Volgens Bumble was 2020 het jaar van reflectie. Ruim 46% van de mensen op Bumble zijn op zoek naar iets serieus nadat ze zich erg eenzaam hebben gevoeld tijdens de eerste lockdown. Mensen die aan ‘Hardballing’ doen gaan recht op hun doel af en communiceren dan ook niet met mensen die niet voldoen aan de dingen die ze zoeken in een nieuwe lover.

3. Astrolove

Sommigen hebben niks met sterrenbeelden en andere juist heel veel, maar in 2021 komen we er niet meer onderuit. ‘Astrolove’ is een trend waarbij mensen zoeken naar hun perfecte match op basis van sterrenbeelden. Dit gaf mensen veel hoop tijdens de lockdown. Daarnaast hadden mensen met een sterrenbeeld in hun Bumble-profiel 16% meer matches dan mensen zonder en zou het bovendien de matching kans met 54% vergoten!

Check ook: 10X De beste gratis horoscoop apps voor iedereen die obsessed is met de sterren

4. Slow Dating

‘Slow Dating’ is exactly what you think it is. Met ‘Slow Dating’ nemen mensen de tijd om elkaar écht te leren kennen. Je bouwt eerst een goede band met elkaar op en beslist dan pas of je daadwerkelijk een relatie wil of elkaar in het echt wil ontmoeten. Sinds het begin van de lockdowns en quarantaines doen 2 op de 5 mensen er veel langer over om iemand te leren kennen. Het resultaat: mensen denken kritischer na over een relatie.

5. Lokaliseren

Dit is een hele andere kant van dating anno 2021. Daten in 2020 was niet gemakkelijk, maar was ook qua mental health voor velen een ramp, met een toename van 46% in anxiety door de pandemie. Volgens Bumble hebben mensen na de lockdown veel meer de neiging om dichterbij te daten. Ze willen met iemand daten die dichtbij woont en bekend is in de regio waar ze zich comfortabel voelen. Ruim 48% date liever met iemand lokaal. Ook dat is easy te regelen, elk profiel heeft namelijk een locatie-radius. Zo kan je zelf zien of iemand dichtbij woont!

Let wel altijd op met online dating! Kijk uit voor Catfishes en spreek nooit zomaar bij iemand thuis af.

Bron: Bumble | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen