Seksdroom betekenis

DKB: ‘Hoe bereid je je voor op de eerste keer seks?’

CG!’s Donna beantwoordt elk issue in ‘Donna Knows Best’ prangende vragen over je body, love life en andere personal issues. Dit keer gaf ze antwoord op de vraag: ‘Hoe bereid je je voor op de eerste keer?’

Like, practically or mentally? Hoe dan ook is het belangrijk dat je je comfortabel voelt – in your own skin én bij de andere persoon – en dat er ~ chemistry ~ tussen jullie is. Dat laatste kun je niet voorbereiden. Dat eerste wel, sort of, door het met iemand te doen die je vertrouwt en door een ontspannen setting te creëren. (Of dat nou met muziek of kaarsjes is of door iets aan te trekken waar jij je pittig of sexy in voelt, maakt niet uit).

Weet jij hoe je een condoom moet gebruiken? Quiz het hier.

Een goede, praktische voorbereiding op seks met een ander, is seks met jezelf. Zo weet je wat jou opwindt en wat jij lekker vindt. Neem de tijd voor elkaar en zorg dat jullie niet gestoord kunnen worden, zodat jullie elkaar rustig kunnen ontdekken. Het kan ook fijn zijn om er van tevoren over te praten. Dat is behalve sexy en spannend ook leerzaam! Vertel zelf wat je wel en niet leuk lijkt en vraag wat de ander lekker vindt. Dan hoef je het op het moment suprême niet te raden.

Lees ook: moet je écht plassen na de seks?

Toch bang dat je niet goed weet wat je moet doen? Skip porno voor inspo (dat geeft namelijk een onrealistisch beeld). Kijk liever even op de website van Sense naar de mogelijkheden. Enne, een klein beetje verwachtingsmanagement kan ook geen kwaad: het is nieuw en spannend, dus het is logisch dat je een beetje zenuwachtig bent. Perfecte seks zoals in films bestaat niet en klaarkomen is niet het doel. Geniet gewoon van elkaar en het ontdekken. Veilig, obviously. Dus last, but not least: zorg dat je weet welke voorbehoedsmiddelen je nodig hebt en dat je die in huis hebt.   

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen