Heartbroken

DKB: ‘Ik vind iemand leuk, maar het is niet wederzijds.’

CG!’s Donna beantwoordt elk issue in ‘Donna Knows Best’ prangende vragen over je body, love life en andere personal issues. Dit keer gaf ze antwoord op de vraag: ‘Ik vind iemand leuk, maar het is niet wederzijds. Hoe kom ik hier asap overheen?’

Onbeantwoorde liefde sucks! Is het niet omdat je je afgewezen of niet leuk genoeg voelt, dan wel omdat er geen quick fixes voor bestaan. Gelukkig kun je wel een paar dingen doen (of laten) om het proces van getting over them te versnellen.

  • Mute diegene op Insta en/of hit unfollow op Snap en TikTok. Hoe minder diegene in your face (en daarmee ook mind) is, hoe makkelijker je het jezelf maakt. True story.
  • Leid jezelf af. Ga sporten, doe leuke dingen met vriendinnen of pak een hobby op die je al te lang hebt verwaarloosd. Wat je aandacht geeft, groeit zeggen ze toch? Dus less attention to crush, more attention to you.

Lees hier alles wat je moet weten over het liefdesleven van Billie Eilish

  • Laat je gevoel toe. Natuurlijk is het goed om jezelf af te leiden, maar vluchten om niet te hoeven voelen, is no good. Balance is key. Het is oké om een film op te zetten en alles eruit te huilen of om even te zwelgen in zelfmedelijden met je fave sob-songs.
  • Schrijf op waarom het niet erg is dat deze liefde niet wederzijds is (bijvoorbeeld omdat romantic feels nou eenmaal niet te sturen zijn en het dus net zo min aan jou ligt als aan je crush, of omdat je iemand niet moet willen smeken je leuk te vinden of interesse te tonen). Je kunt elke dag iets opschrijven of in één keer een lange lijst maken en die elke dag lezen.
  • Flirt! No harm in even bevestigd willen zijn dat je écht wel prima in de markt ligt, toch?

Hier vind je 6 manieren om jouw heartbroken BFF te helpen

  • Neem je tijd. Beetje jammer dat er zo veel gedulde voor nodig is, maar time really does heal.

Meer antwoorden op levensvragen van Donna? Lees het op blz. 32 van CG!’s Party issue die je nu in de winkel of online kunt scoren.

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen