seksvragen

Feiten en fabels over seks

Tussen alle spannende en leuke verhalen over seks, zitten ook een hoop fabels. Kennis is macht en je wil je toch precies weten hoe het zit? Kom niet voor vervelende verrassingen te staan!

Als je de pil slikt, hoef je je nergens meer zorgen over te maken

Heel verstandig om de pil te slikken. Dit beschermt je tegen een eventuele ongewenste zwangerschap, maar dat betekent dan niet dat je meteen helemaal op safe speelt. De pil is alleen veilig als je ‘m elke dag op vaste tijden slikt en werkt niet als je bijvoorbeeld antibiotica slikt. Lees de bijsluiter dus altijd goed en leg je pilstrip bijvoorbeeld naast je bed zodat je ‘m elke avond voor het slapen gaan in kunt nemen. En let op, de pil beschermt niet tegen soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen). Daar heb je, als je niet zeker weet of jij of je love interest vrij van soa’s zijn, toch echt een condoom voor nodig.

Hoe grote de penis, hoe beter de seks

It’s not about the size, als je seks hebt met iemand met een penis. Belangrijker is: wat kan hij ermee. Daarbij is groter niet altijd prettiger.

10X Dit moet je NIET geloven over condooms

Vingeren is ongezond

Nope, niks van waar. Vroeger werd er gezegd dat je van masturberen blind of zelfs doof zou worden. Maar no worries en experimenteer. Het is een goede manier om erachter te komen wat jij lekker vindt.

Lees hier alles over masturberen.

Jongens houden meer van seks dan meiden

Onzin. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het eerder omgekeerd is. Fun fact: meiden raken zelfs sneller seksueel verveeld. En dat chicks die regelmatig seks hebben sletten zouden zijn en boys juist stoer, is natuurlijk totale bullsh*t.

Als je ongesteld bent, kun je geen seks hebben

Ook tijdens je menstruatie kun je, als je aan de pil bent, met je lover naar bed. Tijdens je stopweek ben je nog steeds beschermd.

Als je iemand pijpt of beft, kan je geen soa krijgen

Misschien wel één van de grootste fabels. Een soa wordt overgedragen via sperma, bloed of vaginaal vocht. Ook als je het bij orale seks houdt, moet je voorzichtig zijn. Gebruik een condoom of een beflapje.

Dit is alles wat je moet weten over HPV: de soa die bijna iedereen krijgt

Je kunt niet zwanger worden als je nog nooit ongesteld bent geweest

Het ligt voor de hand om te denken dat je, als je nog nooit ongesteld bent geweest, dus ook nog niet zwanger kunt worden. Maar twee weken voor je eerste ongesteldheid heb je je eisprong: het moment waarop je op je vruchtbaarst bent. De kans dat het gebeurt is gering, maar met een beetje pech heb je onveilige seks en zit je in je eisprong voor je eerste menstruatie. Laat dus niks aan het toeval over. Better safe than sorry.

Je kunt zelfs een soa krijgen door op de wc te zitten of in een zwembad te zwemmen

Hell no en gelukkig maar, want waar waren we dan nog wel veilig?

Check ook: CG! beantwoordt alle seksvragen die je eigenlijk niet durft te vragen

Jongens denken elke zeven seconden aan seks

Sommige jongens vast en zeker, dat weten wij ook niet precies. Maar je moet er niet vanuit gaan dat elke boy zo veel met seks bezig is.

De dokter licht je ouders in als je komt voor een soa-test

Dat ligt er maar net aan. Dokters hebben een beroepsgeheim, maar ben je jonger dan 12 jaar dan is hij of zij verplicht het aan je ouders te vertellen. Ben je tussen de 12 en 16 dan besluit de dokter zelf of hij of zij het nodig vindt om het te bespreken. Als je boven de 16 bent, dan is je secret safe.

LEES OOK:

Beeld: Gettimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen