gebroken hart

Gebroken hart? Zo kom je de feestdagen door

Kerstmis is al over een paar dagen! Heb jij al zin om de gezelligste tijd van het jaar met al je loved-ones (familie) te vieren? Of eigenlijk helemaal niet? Een gebroken hart rond deze tijd van het jaar kan namelijk extra pijnlijk zijn. Met deze tips kom jij – ook met je gebroken hartje- de feestdagen door. You got this!

Accepteer het

Misschien voelt het alsof je de feestdagen een tijd is dat je je niet down mag voelen. Maar als je je zo voelt, dan is dat oké! Je familie heeft het toch wel door, dus je hoeft je ook zeker niet groot te houden tegenover hun. Door het op te kroppen krijg je er alleen maar meer last van en het moet er vroeg of laat toch wel uit.

Middenweg mindset

Het liefst kijk je de zieligste films en blijf je all day long in je bed liggen met warme chocolademelk. En dit mag ook echt even, maar doe dit niet te lang! Geef jezelf een schop onder je kont en get yourself together!

Goed eten en slapen 

Het is heel belangrijk om – ondanks je verdriet – toch goed en gezond te blijven eten tijdens deze periode. Daarnaast is het ook super belangrijk dat je genoeg slaap moet pakken. Waarschijnlijk mis je veel uurtjes slaap doordat je maar op je telefoon blijft scrollen, maar zonder voldoende slaap zul je je nóg slechter en emotioneler gaan voelen.

Spendeer tijd met your loved ones

Je alleen voelen is niet zo raar als je hart gebroken is. Daarom is het echt super belangrijk om je juist op deze momenten te omringen met familie. Mensen die naar je verhaal luisteren en je vervolgens advies zullen geven en zullen supporten. Dit jaar is dat natuurlijk wat lastiger vanwege corona, maar bel of Facetime dan juist mensen!

Nieuwe tradities beginnen

Ook jij had natuurlijk vaste tradities samen met je ex en dat valt nu allemaal weg. Maar dit hoeft niet te betekenen dat je in deze herinnering blijft hangen. Probeer juist nieuwe, eigen tradities te maken samen met je familie en vrienden!

18x Self-care activities om jezelf op te laden

Jij bent jouw nummer 1

Je hebt het al zwaar genoeg deze feestdagen, dus leg jezelf lekker in de watten! Natuurlijk ben je onwijs druk met het kopen van cadeautjes voor anderen online, maar soms moet je jezelf even op nummer 1 zetten. Heb je een bepaalde toffe tas die je al heel lang wil hebben of die mooie boots? Treat yo’self!

Enough love around you 

Ja, je mist je ex, maar kijk eens om je heen! Je krijgt zo veel liefde van je familie en vrienden! Denk elke ochtend wanneer je wakker wordt aan alle lieve mensen die jij om je heen hebt.

Deze 6 leugens vertel je jezelf na een break-up

Experimenteer met ‘de 90 seconden regel’

Een emotionele reactie duurt meestal maar negentig seconden. Daarom moet je het gevoel even volledig de aandacht geven. Denk goed na over hoe jij je voelt en hoe dat zich uit in je in je lichaam? Is het gevoel hetzelfde? Je hoeft dat pijnlijke gevoel niet weg te duwen, maar op een gegeven moment kan je het wel steeds beter verwerken.

Het gevoel gaat weer weg

Het fijnste aan een break-up? The feeling will go away. Het gevoel duurt niet voor eeuwig, ook al voel je je een hoopje ellende en denk je dat het altijd zo blijft, you’re wrong. Het gevoel gaat weer weg. For sure.

Jezelf terugvinden na een break-up doe je zo

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen